Un acord sobre les indemnitzacions tanca el conflicte a l’empresa Conduent de Barberà del Vallès

Els treballadors més antics cobraran 45 dies per any treballat amb un màxim de 18 mensualitats

Tomeu Ferrer
 
 
 
Concentració de treballadors contra el tancament de Conduent foto UGT

Concentració de treballadors contra el tancament de Conduent foto UGT

La plantilla de Conduent, la filial d’una multinacional americana que dóna serveis a grans empreses a Catalunya i Espanya ha arribat a un acord amb la direcció pel que fa a les indemnitzacions per acomiadament. Els gairebé 220 treballadors van ser inclosos en un ERO perquè el grup ha decidit traslladar la seva seu a Polònia o a Alemanya. A una primera oferta de l’empresa, que empitjorava les indemnitzacions, els treballadors van respondre a una vaga total, segons el comitè d’empresa.

Davant la dificultat de guanyar un procés de nul·litat de l’expedient, els treballadors van iniciar una vaga mentre intentaven acostar posicions amb l’empresa. Finalment el resultat, dins de la desgràcia que suposa perdre la feina, ha estat menys dolent del que inicialment es pensava.

Els treballadors que havien entrat a l’empresa abans del febrer de 2012 cobraran indemnitzacions de 45 dies per any treballat amb un topall de 18 mensualitats. Els que van entrar després de la data esmentada percebran 33 dies per any treballat.

Ara bé, com els empleats donen servei a empreses gestionant, per exemple, la comptabilitat, s’ha establert unes primes per facilitar que la transició es fa sense problemes. Així, els que hagin de plegar abans de maig de 2018 rebran a més de la indemnització 2.625 euros. Si és el juny la quantitat s’apuja fins a 3.750 euros. Si és el juliol, l’ajuda ascendirà a 4.500 euros. Si s’allarga fins a l’agost, la xifra serà de 5.000 euros i si s’arriba a setembre, la quantitat fixada ascendirà 5.500 euros.

També es fixa un mínim d’indemnització per a les persones que portessin menys temps a l’empresa.

Finalment, es crea una bossa de 5.000 euros per aquelles persones que acceptin el trasllat cap als altres països europeus.

Sotmès a votació l’acord inicial, van votar 192 persones, de les quals 164 vots van ser favorables i 28 contraris.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*