Sense acord en la reunió de conciliació per evitar la vaga de Metro de dilluns 24

La direcció de la companyia ha reclamat uns serveis mínims del 80% en hores punta i del 60% en hores vall i el comitè de vaga reclama que no hi hagi mínims

Tomeu Ferrer
 
 
 

Concentració de treballadors de metro a la Seu de Treball foto: CGT Metro

Concentració de treballadors de metro a la Seu de Treball foto: CGT Metro

La reunió de conciliació per a la vaga de metro celebrada a la seu del Departament de Treball ha acabat sense acord. L’aturada s’ha convocat pel dilluns 24 d’abril, dues hores per torn. L’acció, si no hi ha canvis, es repetirà cada dilluns, segons la convocatòria.

L’única possibilitat de frenar la convocatòria és que les assemblees de treballadors, convocades per divendres, decidissin revocar la protesta.

A la reunió de conciliació no s’hi han presentat cap dels considerats responsables polítics de Metro de Barcelona: Mercedes Vidal, Marc Grau o Enric Cañas. En el seu lloc la direcció de la companyia ha enviat els responsables de recursos humans, segons fonts del comitè d’empresa.

La primera discrepància que s’ha produït ha estat en la petició de serveis mínims. La direcció de Metro de Barcelona ha plantejat que funcionin el 80% dels trens en hora punta i el 60% en hores vall. Per contra, els representants dels treballadors han reclamat que no hi hagi serveis mínims. L’empresa ha arribat a argumentar la seva posició davant del perill d’un hipotètic atac terrorista i els efectes que podria tenir per les previsibles aglomeracions d’usuaris.

Atac terrorista i futbol

La resposta dels sindicalistes ha estat que si hi ha un risc per a les persones per un possible atemptat el que s’hauria de fer és tancar el metro. Serà, doncs, el Departament de Treball qui dicti finalment els serveis essencials, atès, però, que hi ha diverses sentències que acoten el què es pot i no es pot fer en aquest camp.

Fonts laborals han explicat que la direcció de Metro va lliurar un document que sintetitzava la posició de la companyia pel que fa a la negociació del conveni. Aspectes concrets com el cobrament de l’hora addicional que s’allarga la jornada quan se celebren partits de futbol del FC Barcelona no han estat resolts. Els treballadors cobreixen el servei però l’empresa afirma que es pagarà aquesta situació quan l’entitat esportiva firmi el corresponent contracte. El grup majoritari al comitè, CGT de Catalunya, ha considerat que el document de l’empresa no dóna resposta a les exigències que han dut a convocar la vaga. Tanmateix, a darrera hora encara es negociaven aspectes concrets del document de Metro. Finalment, s0ha decidit continuar la reunió dijous, 20 d’abril.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*