Un acord de darrera hora amb el comitè d’empresa permet desconvocar les vagues al grup Lacrem

El pacte es vota durant tot el dia i implica menys acomiadaments dels plantejats inicialment i en millors condicions.

Tomeu Ferrer
 
 
 
Treballadores del grup Lacrem protesten a les portes de la factoria foto: UGT Catalunya

Treballadores del grup Lacrem protesten a les portes de la factoria foto: UGT Catalunya

La vaga anunciada pel comitè d’empresa del grup Lacrem, que agrupa les marques Farggi i La Menorquina, ha quedat desconvocada després que, la matinada de diumenge a dilluns s’arribés a un principi d’acord amb la direcció de la companyia, segons fonts sindicals.
El contingut concret del pacte no s’ha fet públic. No obstant això, el Diari del Treball ha sabut que implica la reducció del nombre d’acomiadats que va anunciar la direcció del grup: 153. També se sap que les condicions de sortida de les persones afectades serien millors, segons ha pogut saber aquest diari.
Després del principi d’acord, el contingut se sotmet a les assemblees de treballadors que han de donar el seu vistiplau o no al pacte aconseguit, que avalen els sindicats negociadors. Ara bé, com a símptoma, les vagues de 24 hores convocades pels sindicats per al 9 i el 10 d’octubre han quedat suspeses fins a conèixer la decisió dels treballadors.
La setmana passada es van fer dues jornades de vaga parcial que van tenir un alt seguiment, en alguna de les factories, superior al 85%.

Plantejament inicial

Inicialment, l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO), afectava 153 treballadors, dels quals aproximadament la meitat haurien de fer una novació contractual voluntària per passar de fixos a fixos-discontinus sense cobrar cap indemnització. Si no hi hagués voluntaris per a la novació, es farien acomiadaments. L’altra meitat dels afectats serien acomiadats, i una part serien substituïts per treballadors externs d’una empresa de serveis, segons ha plantejat l’empresa. Ara, les condicions han canviat i en opinió dels sindicats, han variat prou perquè el comitè d’empresa format per CCOO, UGT i USOC, desconvoqui les vagues i sotmeti el principi d’acord a votació.
Les converses es van plantejar a contrarellotge perquè l’expedient es va presentar l’11 de setembre i l’11 d’octubre acaba el període de converses.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*