Acord en el conveni del metall de Tarragona amb augments del 3% en dos anys

Es mantenen els beneficis socials i s’ha aconseguit aturar retallades que proposava la part empresarial

Tomeu Ferrer
 
 
 

El conveni del metall de la demarcació de Tarragona ha arribat a bon port. La patronal i els sindicats UGT i CCOO han arribat a un principi d’acord que han de ratificar els treballadors.

Els punts més rellevants del pacte són la durada, que serà de dos anys. En el conjunt dels dos anys els increments salarials seran d’un 3%. A aquesta quantitat caldrà, segons CCOO i UGT, afegir la part dels augments salarials corresponents a l’anterior acord de 2013 (un 0,70% o un 0,80%), segons els grups professionals.

El conveni inclou també la clàusula de revisió salarial, segons l’Acord estatal de negociació col·lectiva. Si es produeix durant els anys 2016 i 2017 un augment de l’IPC que superi l’increment del conveni, s’abonarà la diferència com a revisió per a l’any 2018.

La jornada de treball anual recull una reducció de dues hores, queda doncs en 1.752 hores.

Augmenten 5 hores del permís per anar al metge, i sumen 25, aquest tipus de permís es pot usar també per acompanyar familiars de primer gran de consanguinitat o afinitat. A més queda estipulada la flexibilitat en el funcionament de la feina segons taules establertes.

UGT es mostra satisfeta de l’acord que vincula a la mobilització aconseguida entre els treballadors del sector.

CCOO d’Indústria vol remarcar la mobilització del sector, gràcies a la qual la patronal ha fet marxa enrere en algunes propostes de retallades que per a la representació dels treballadors eren inassumibles.

El pacte aconseguit al conveni de Tarragona i el que previsiblement es tancarà a Seat posen el focus en el conveni provincial del metall de Barcelona on la batalla entre patronal i sindicats és dura i pot acabar amb mobilitzacions després de l’estiu, segons fonts laborals.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. L'acord en el conveni del metall de Girona implica pujades salarials del 3% en dos anys

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*