Un acord per apujar 250 euros mensuals desconvoca la vaga dels treballadors d’Ilunion al Prat

Els empleats, que gestionen la seguretat al perímetre de l’Aeroport, van renunciar a part de la seva paga abans de la crisi per mantenir l’ocupació, segons UGT

Redacció
 
 
 
TErminal T1 de l'Aeroport del Prat foto: Aitor Agirregabiria

Terminal T1 de l’Aeroport del Prat foto: Aitor Agirregabiria

Els treballadors de seguretat de l’empresa Ilunion de l’Aeroport del Prat han desconvocat la vaga que havien de fer l’1 de novembre després d’aconseguir un acord satisfactori. El compromís suposa que la plantilla cobrarà un plus de 250 euros mensuals, segons informa UGT de Catalunya. L’acord ha estat firmat pel conjunt de sindicats presents a l’empresa: UGT, USOC, CSIF, STS-C i l’Associació de Vigilants).

Els agents de seguretat de l’empresa Ilunion, del grup empresarial de l’ONCE,  es dediquen al control d’equipatge, control d’accés del personal i control perifèric de l’aeroport del Prat.

L’acord implica el plus esmentat, 250 eros per 12 pagues amb revisió anual en funció de l’IPC real, inclosa la radioscòpia aeroportuària, segons conveni col·lectiu, de manera que s’homogeneïtzen les condicions econòmiques dels 254 treballadors i treballadores de l’aeroport de Barcelona.

A més, diu UGT, A més, s’ha aconseguit millorar les condicions laborals d’aquests professionals, gràcies a una millor reorganització del servei, i es crea una comissió de seguiment.

UGT valora els resultats obtinguts després de la participació en la taula de negociació oberta amb el Ministeri de Foment. En aquest sentit, aposta per «l’avanç i la millora retributiva en les condicions laborals dels treballadors i les treballadores que presten servei en aquests centres i d’altres dependents de l’Estat».

El 14 de setembre passat es va arribar a un acord parcial entre els sindicats presents a Ilunion i l’empresa. Aquell pacte va fer possible ajornar la vaga fins a novembre. Ara amb el compromís definitiu queda desconvocada la mobilització.

Cal recordar que els increments actuals tenen a veure amb una retallada anterior de 264 euros a la qual els treballadors van renunciar a l’inici de la crisi, a condició que quan canviés la situació econòmica es restabliria aquest cobrament, cosa a la qual l’empresa finalment es va oposar. Com a resposta els treballadors van anunciar per dues vegades vaga i també per dues vegades van ajornar l’aturada per a no empitjorar situacions com les que es van donar a Barcelona, com a conseqüència dels atemptats terroristes de l’agost passat.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*