Acciona Facility Services es compromet a no fer acomiadaments mentre es negocia i els sindicats aturen les vagues

L'empresa, que dóna servei logísitic a les factories de Nissan a Barcelona i Montcada i Reixac havia anunciat 138 aco

Redacció
 
 
 
Imatge d'una mobilització anterior contra acomiadaments a Acciona Facility Services

Imatge d’una mobilització anterior contra acomiadaments a Acciona Facility Services

Els representants dels treballadors d’Acciona Facility Services, que dóna servei de logística a Nissan, i la direcció de la companyia han arribat a un acord, amb la mediació del departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat. El pacte implica el compromís de l’empresa d’acabar el període de negociació de la reestructuració en marxa, amb zero acomiadaments, tot avançant en mesures alternatives.

Recordar que l’empresa havia anunciat un ERO que afectava a 138 treballadors dels diversos centres que té la societat. Actualment l’empresa dóna feina a 649 persones a Barcelona. Tanmateix, sigui quina sigui la solució que s’adopti, la companyia s’ha compromès també a recuperar els llocs de treball que s’hagin perdut. Al seu torn, la representació dels treballadors ha decidit desconvocar, com a mostra de bona voluntat, les 12 jornades de vaga que s’havien convocat i que començaven aquesta setmana.

CCOO ha emès un comunicat en el que fa una valoració positiva dels acords aconseguits , que responen a allò que la secció sindical havia plantejat a l’empresa: la retirada dels acomiadaments i la negociació de mesures temporals i de flexibilitat i no traumàtiques per als treballadors i treballadores d’Acciona Facility Services.

La negociació, sense baixes sobre la taula dóna temps a acordar entre les representacions social i empresarial una solució que permeti a la filial d’Acciona accedir al contracte d’una nova línia de producció que negocia actualment amb Nissan i que, si tot acabés bé implicaria un augment de l’ocupació. No cal oblidar que Nissan ha anunciat diverses ampliacions de la producció amb la fabricació a Barcelona de nous models d’automòbils

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*