Acaba amb fracàs el segon intent de conciliació per evitar la vaga de Metro del 24 d’abril

El Departament de Treball fixa uns serveis mínims del 40% entre les 7 i les 9 del matí i les 16 i les 18 hores i del 20% a les hores vall

Tomeu Ferrer
 
 
 

Imatge de l'assemblea de treballadors del Metro - Foto: CGT

Imatge d’arxiu d’una assemblea de treballadors del Metro – Foto: CGT

L’últim intent per evitar la vaga de Metro de Barcelona ha acabat en fracàs. La conciliació convocada pel Departament de Treball de la Generalitat no ha aconseguit acostar posicions entre els representants dels treballadors i la direcció de l’empresa pública.

Fons del comitè d’empresa han indicat que després de més de sis hores de reunions s’ha constatat la impossibilitat d’un acord i s’han trencat els contactes.

La trobada de conciliació es va iniciar dimecres. Es van plantejar qüestions com els serveis mínims. Tampoc en aquest punt hi ha acord entre empresa, que vol que siguin del 80% en les hores de més afluència i del 60% en les que tenen menys usuaris. El comitè va respondre també amb una posició de màxims. En la seva opinió no caldrien serveis mínims. Finalment, el departament de Treball ha fixat els serveis que s’aplicaran, que seran del 40% en les hores punta. Per tant, circularan un mínim de quatre de cada deu combois en l’horari en què s’han convocat aturades de tot el personal, de les 7.00h a les 9.00h i de les 16.00h a les 18.00h D’altra banda, entre les 20:30h i les 22:30h, les hores considerades hores vall, el servei serà només del 20%. El servei Metro ha de ser l’habitual durant la resta de la jornada.

A la segona jornada del procés de conciliació l’empresa ha aportat un document que, segons els seus interlocutors suposa un resum de les propostes fetes per la direcció anteriorment i que no varien en el que és substancial la seva posició.

A aquesta proposta els treballadors, han respost amb la seva plataforma que, en opinió d’un portaveu de CGT, sindicat que té majoria al comitè, «és el punt de partida de tota negociació».

Treball ha intentat negociar amb cada sindicat present al comitè els punts de l’oferta empresarial, però no se n’ha sortit.

Ara, tot queda en mans de les assemblees de treballadors de Metro de Barcelona, que hauran de decidir si ratifiquen la convocatòria de vaga de dilluns, però el fet que hi hagi unanimitat en el comitè de vaga fa pensar que el 24 d’abril començarà una nova tongada de vagues a Metro de Barcelona.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*