Acaba el conflicte a Autocares Ravigo: l’empresa paga tots els endarreriments als seus treballadors

L'empresa ha pagat als seus empleats els salaris que els devia, cosa que ha fet que el comitè de vaga desconvoqués la mobilització

Redacció
 
 
 
Piquet de treballadors davant del garatge de Transports Ravigo foto: CCOO

Piquet de treballadors davant del garatge de Transports Ravigo foto: CCOO

Just després d’una vaga indefinida i la mobilització anterior iniciada el febrer passat, l’empresa Autocares Ravigo, S.L. va complir amb el pagament de les nòmines que tenia endarrerides als treballadors i les treballadores, segons indica CCOO.

Per tant, el comitè de vaga va desconvocar la vaga indefinida del servei de transport escolar d’educació especial que presta Autocares Ravigo, S.L. a diferents consells comarcals i ajuntaments de tota Catalunya, i divendres, 22 de març,  el seu funcionament s’ha restablert sense cap incidència.

L’especialització de l’empresa en el transport escolar d’educació especial feia molt més complicada la situació, ja que el dret de vaga es confrontava amb el fet de no voler perjudicar els col·lectius als quals es donava servei.

La vaga indefinida d’autocars Ravigo, que va començar el 18 de març  va topar amb un problema inesperat: la direcció de l’empresa va incomplir el manament de l’autoritat laboral de facilitar la informació dels vehicles afectats pels serveis mínims durant l’aturada al comitè de vaga.

El Departament de Treball, Assumptes Socials i Famílies va publicar una orde de serveis mínims el 15 de març passat en la qual indica amb claredat que els esmentats serveis seran : “El 80% del servei habitual, tenint en compte que dins d’aquest percentatge no es poden incloure altres serveis que no siguin servei de transport a persones amb discapacitat i/o amb necessitats especials”.

Tot això, els treballadors van explicar que durant les jornades que es va realitzar l’aturada laboral, els piquets informatius no van obstaculitzar en cap moment l’entrada o sortida de vehicles idenfiticats com a serveis mínims.

Les protestes dels treballadors es fonamentaven en el fet que l’empresa havia acumulat diversos endarreriments en el pagament de salaris. Un acord assolit al si del Tribunal Laboral de Catalunya (TLC) no es va complir per la direcció de l’empresa, cosa que va fet que es convoqués la vaga indefinida.

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*