Absolts els 4 de Poblenou, als que demanaven 3 anys de presó per participar en la vaga del 29M

El sindicat CGT critica que la Generalitat hagi mantingut l'acusació particular contra els sindicalistes i que s'hagin admès proves de la defensa

Redacció
 
 
 
Grups de suport als quatre absolts, a la Ciutat de la Justicia

Grups de suport als quatre absolts, a la Ciutat de la Justicia

El jutge que entén del cas, ha dictat sentència absolutòria contra els denominats 4 de Poblenou. Es tracta de manifestants que van participar en la vaga general del 29M a Barcelona. El fiscal havia sol·licitat 3 anys de presó per cadascun dels quatre ciutadans sobre els quals requeien acusacions de desordres púbics i riscos per a la circulació.

Tots els acusats havien negat la seva participació en els fets que els imputaven. Al mateix temps, els joves i els grups que els hi han donat suport durant tot el procés s’han queixat del fet que en el judici no s’hagin admès proves que els haurien exculpat. Entre aquestes proves hi hauria les filmacions de les cambres de seguretat de diversos bancs i establiments comercials.

Després de la vista, l’advocat defensor, Andrés García Berrio, va qualificar la vista de “molt positiva” en considerar que els acusats havien pogut “demostrar la seva innocència”. El mateix advocat es va mostrar sorprès de la petició de tres anys i mig de presó i ja va explicar que s’esperava una sentència absolutòria.

Els quatre absolts van ser detinguts després d’una càrrega policial contra un piquet durant la vaga general del 29 de març de 2012.

CGT, sindicat del qual un dels absolts, Albert Capella, és militant i secretari d’Acció Social de la federació del metall, a més d’alegrar-se de la sentència ha volgut destacar el paper jugat per la Generalitat en aquest i altres processos, on s’ha presentat com a acusació particular contra la protesta social i demanant, habitualment, peticions superiors a les de la mateixa Fiscalia. O recorrent sentències absolutòries fins a aconseguir la condemna de les activistes. En aquest sentit ha recordat les paraules de l’exconseller d’Interior Felip Puig, “anirem al màxim que ens permeti la llei, i una mica més”.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*