A Catalunya 8 de cada 10 convenis tenen salaris inferiors als 1.000 euros

La UGT impulsa una campanya per acabar amb els salaris imframileuristes

Redacció
 
 
 
José A. Pasadas y Núria Gilgado, durant la roda de premsa foto: UGT

José A. Pasadas y Núria Gilgado, durant la roda de premsa foto: UGT

A Catalunya, 8 de cada 10 convenis col·lectius tenen categories que contemplen salaris inferiors als 1.000 euros. El 25% de la població del pais és imframileurista, cosa que implica que 663.375 persones reben pel seu treball sous per sota dels 14.238 euros a l’any i menys de 1.017 euros bruts mensuals, segons un informe de la UGT de Catalunya, presentat per Núria Gilgado, secretaria de política sindical, i de José A. Pasadas, secretari de polítiques sectorials de la UGT de Catalunya.

El sindicat ha aprofitat la presentació de l’estudi «Posa’t a 1.000 euros. Cap conveni per sota», per a reivindicar que no hi ha treball digne sense un salari suficient.

De l’estudi presentat es desprenen més dades. Una és que el 25% de les dones assalaries cobren a l’any un salari inferior a 11.792 euros bruts, cosa que situa la seva mensualitat en 842,5 euros mensuals.

La UGT ha analitzat els diferents convenis tant catalans com de sectors aplicables a Catalunya. En el 84% dels convenis hi ha una o més categories laborals amb sous inferiors als 1.000 euros. Concretament, Peons, aspirants i aprenents són les categories amb sous més baixos a la majoria dels convenis.

A Ponent, els sous més baixos

El sou més usual entre els que se situen per sota dels 1.000 euros, se situa entre els 601 i els 800 euros.

Per territoris, les terres de Lleida acumulen el nombre més alt de convenis amb categories imframileuristes.

Els baixos salaris conviuen amb una situació denunciada per UGT en què els preus pugen, també puja el Producte Interior Brut (PIB) i, el que per als dirigents sindicals és més significatiu, pugen de manera molt notòria els guanys empresarials.

El sindicat ha elaborat un quadre reivindicatiu per canviar la situació. El punt principal és la derogació de les reformes laborals que han fet possible «la precarietat actual del nostre mercat de treball». A més, caldria impulsar mesures actives per a la creació d’ocupació estable i de qualitat. Per tot això, el sindicat reclama al Govern central que el salari mínim interprofessional es fixi en 1.000 euros. Pel que fa als convenis, la reclamació és que en tots ells es reivindiquin salaris mensuals de mil euros per 14 pagues.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*