5-N, tothom a Tarragona!

Com diu el manifest de la gran manifestació de dissabte: “Exigim que la lluita contra les violències masclistes sigui una prioritat en les polítiques i els recursos públics.”

Mar Vazquez
 
 

Aquest dissabte 5 de novembre a les 12 h tothom està convocat a la manifestació sota el lema “Un crit contra les violències masclistes”.

La convocatòria es fa des del moviment Feminista de Catalunya i el País Valencià, on també participa la UGT de Catalunya, i suposa la primera mobilització conjunta contra les violències masclistes als Països Catalans.

Segons les dades que tenim, més d’un centenar d’organitzacions feministes estan planificant la seva participació així com altres organitzacions polítiques i sindicals, com és el nostre cas, que s’afegeixen a la protesta.

A 31 d’octubre, el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, publica que hi ha 36 dones assassinades per violència masclista (37 amb l’últim assassinat a Burgos el 2 de novembre), 7 casos oberts que encara s’estan investigant i 24 menors orfes (menors de 18 anys) a causa d’aquests assassinats. De les 36 dones assassinades, només 15 havien presentat denúncia, i en 12 d’aquests 36 casos l’havia presentat alguna altra persona de l’entorn de la víctima. 10 d’aquestes dones van demanar mesures de protecció, 10 les van obtenir i, per desgràcia, a alguna no li van donar l’oportunitat de viure: Stefani, la jove de 26 anys assassinada a Olivares (Sevilla) va denunciar el seu assassí el 16 de setembre i la jutgessa responsable va emetre un acte denegant l’ordre d’allunyament sol·licitada, perquè va considerar l’ocorregut com una “crisi de relació de parella” i perquè els agents no van apreciar una situació objectiva de risc per a la denunciant. El 17 d’octubre moria a ganivetades en mans del que era el seu marit, un assassí. NO PODEM NI HEM DE PERMETRE QUE AIXÒ TORNI A PASSAR!

De les dones que no denuncien, les enquestes parlen que el 80% no ho fa per por a les represàlies de les seves parelles. Si això ho sabem, si això ho diuen les enquestes fetes per organismes públics, per què aquests organismes no posen a l’abast més eines per evitar aquests assassinats? Per què no augmenten les partides pressupostàries destinades a la lluita contra aquesta xacra social? No em serveix l’excusa de les denúncies falses. Un informe de l’Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), del passat mes de març, determina que tan sols el 0,4% de les denúncies per violència masclista són falses. Com diu el manifest de la gran manifestació de dissabte: “Exigim que la lluita contra les violències masclistes sigui una prioritat en les polítiques i els recursos públics.”

La gran mobilització començarà a Tarragona davant la plaça Imperial Tàrraco a les 12 h del matí.

La UGT Catalunya, des de la Marxa 5 de Novembre a Tarragona, us encoratja a fer un crit contra les violències masclistes a Tarragona: un crit conjunt, contundent i multitudinari. No hi podem faltar. Tots i totes sumem. Aquesta lluita és de tothom!!!

#5ntarragona #uncritcontralesviolènciesmasclistes #ensvolemvives #niunamenys #niunamés

Mar Vazquez
Sobre Mar Vazquez

Mar Vázquez, Secretària de Polítiques Socials i d’Igualtat de la UGT a Tarragona Contacte: Página web | Més articles

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*