El 23 de març: jornada de mobilitzacions sindicals contra ‘l’avarícia empresarial’

CCOO, UGT i altres centrals faran concentracions davant seus de patronals i Generalitat per desbloquejar els convenis actualment en marxa

Redacció
 
 
 
Dirigents del sector del metall davant la seu de la patronal Foment del Treball : Foto: Tomeu Ferrer

Dirigents del sector del metall davant la seu de la patronal Foment del Treball Foto: Tomeu Ferrer

Comissions Obreres i la UGT han posat en marxa una jornada de mobilització sectorial que es desenvoluparà dijous, 23 de març. En aquesta ocasió les accions dels sindicats majoritaris se centraran en els sectors en què, per un motiu o altre, la negociació col·lectiva no avança.

Les dues organitzacions han convocat fins a 15 actes durant la jornada, tot i que el 22 de març ja es faran repartiments massius de fulls volants, per exemple, a Granollers i Mataró.

La idea dels sindicats és organitzar a diferents punts de Barcelona, columnes de manifestants, que es concentraran davant d’espais simbòlics o vinculats amb les negociacions col·lectives que no avancen. Finalment, cap a les 13 hores està previst que totes aquestes columnes conflueixin davant la seu de la patronal catalana, Foment del Treball.

La primera de les concentracions es farà a les 10 del matí a l’Hospitalet de Llobregat, a partir de les 10 del matí, hi haurà una concentració de treballadors i delegats davant la seu de la patronal del sector del transport, Transcalit. Precisament el conveni d’aquest sector es troba bloquejat des de fa temps, expliquen fonts sindicals.

Una hora més tard, a les 11 del matí, els delegats i delegades del sector de l’hostaleria tenen convocada una concentració davant de l’Hotel Arts, al carrer de la Marina 19-21, de Barcelona.

A les 12 hores es farà una concentració del sector de neteja de la UGT i CCOO a la Plaça de Sant Jaume contra el bloqueig del Conveni de neteja d’edificis i locals.

Columnes reivindicatives

Una altra columna, formada exclusivament per CCOO agruparà sectors diversos com (càrnies, escorxadors, mineria, sector muntatge i manteniment elèctric, LACREM, NYLSTAR…). En aquest cas el punt de concentració és el local de Comissions a Barcelona, a la Via Laietana, 16, a les 11,30 hores.

No gaire lluny de la seu de CCOO es concentraran els components d’una altra de les columnes en la qual els sindicats pensen concentrar treballadors de sectors en procés de renovació dels seus convenis col·lectius. En aquest cas, a més de CCOO i UGT, hi participaran altres sindicats de la funció pública i concretament de la Generalitat. El punt de la concentració, que es farà a partir de les 12 serà la seu del Departament de Governació de la Generalitat, a la Via Laietana, 26.

Una altra columna, formada per CCOO (geriatria, centres especials de treball, educació 0-3…): iniciarà a les 12 del migdia la marxa des de la Plaça Urquinaona, cantonada amb Via Laietana.

I a les 13 altres sectors han cridat a manifestar-se davant Foment del Treball. Són el sector del ‘contact center’ (telemàrqueting) de la UGT i CCOO contra el bloqueig del conveni sectorial. També , en el mateix lloc i a la mateixa hora i per pressionar pel desbloqueig del seu acord col·lectiu, que tampoc avança, es concentraran els treballadors dels àmbits de consultories de la UGT i CCOO.

A més, de manera unitària o en solitari, s’han convocat marxes en altres poblacions catalanes, com Tortosa, Tarragona, Terrassa, Badalona, Girona I Lleida.

Totes les mobilitzacions abans descrites es fan sota el lema: “prou avarícia empresarial! Recuperem drets i salaris!”.

Les accions al carrer tenen un caràcter d’advertència a les organitzacions empresarials. Els sindicats, que van aguantar la pèrdua de drets i la degradació de les condicions de feina, durant els moments més durs de la crisi, estan convençuts ara que la situació ha canviat. Els guanys empresarials estan al mateix nivell que estaven abans de la crisi, però, destaquen, els sindicats, la bonança no ha arribat els treballadors. En aquest sentit, des de l’inici de l’any observen com els preus no paren de pujar, ara ja superen a Catalunya el 3%, mentre que els salaris no milloren al mateix ritme.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*