Aglomeracions a estacions de Metro on es creuen les grans línies en la cinquena jornada de vaga

Com en les anteriors convocatòries baixa l’ocupació del transport subterrani i s’incrementa l’ús de rodalies

Redacció
 
 
 
Estació de Metro de Paral·lel a Barcelona Tony Hisgett from Birmingham, UK CC BY 2.0

Un tren del metro circulant per l’estació de paral·lel

La cinquena jornada de vaga de Metro de Barcelona transcorre amb una tònica similar a la de les altres diades de mobilització. En la primera tongada, entre les 7 i les 9 del matí és quan s’han produït les aglomeracions de passatgers més importants, de manera que hi ha hagut regulacions de passatge a les estacions amb cruament de línies, com la Sagrera i Sagrada Família. El seguiment, segons els sindicats convocants, supera el 95% de la plantilla cridada a la vaga.

Entre les 4 i les 6 hores de la tarda s’ha produït el segon torn de la vaga. En aquest cas igual com en el primer torn, els serveis mínims han estat del 40%. Això ha propiciat que molts dels trens vagin plens, cosa que ha causat malestar entre els usuaris.

Hores vall

Entre les 20,30 i les 22,30 hores es farà el tercer torn de la vaga que tindrà un 20% de serveis mínims, cosa que l’empresa veu totalment insuficient, però que respon a la jurisprudència que hi ha en relació amb els serveis essencials, més tenint en compte que en molts trajectes hi ha transport públic alternatiu.

Una de les coses que ha provocat la repetició de les vagues els dilluns és que els usuaris s’han acostumat. Això fa que l’ocupació del metro baixi aproximadament un 25% en relació amb un dia normal. Al seu torn, rodalies guanya part dels viatgers, una xifra que s’acosta al 7% segons ha informat Renfe, gestora el servei.

Empresa i sindicats de Metro discrepen fins i tot a l’hora de valorar les propostes que fan cadascú. La direcció parla d’un increment superior al 7% en els quatre anys que voldria que durés el conveni, mentre que els treballadors valoren la pujada que planteja l’empresa en poc més del 4%, i la seva posició seria aconseguir un increment superior.

Un altre element de forta discrepància es refereix a la situació de les noves ocupacions que l’empresa voldria fer per crear dos torns més. El comitè reclama que aquesta feina sigui estable, amb contracte fix, igual com reivindica també que les baixes que es produeixin es cobreixin amb contractes estables i no temporals.

Empresa i treballadors, tot i les discrepàncies estan citats aquest dimarts al Departament de Treball per un nou intent de mediació.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*