Vaga indefinida a l’empresa encarregada de la recollida de residus i la neteja urbana de Figueres

Els treballadors e Fisersa Ecoserveis volen garanties del manteniment de les seves condicions laborals perquè una part de la plantilla es passarà a una empresa privada i una altra a una societat municipal

Redacció
 
 
 
Plaça de l'Ajuntament de Figueres foto: foto AlbertJB CC BY-SA 3.0

Plaça de l’Ajuntament de Figueres foto: foto AlbertJB CC BY-SA 3.0

Els treballadors de l’empresa Fisersa Ecoserveis, ha convocat vaga indefinida, des del 20 de desembre, que afectarà els serveis de recollida de residus, neteja viària, manteniment d’espais verds i enllumenat públic a la ciutat de Figueres, segons informa el Col·lectiu Ronda.

La vaga ha estat convocada pels sindicats Co Bas i CCOO. L’acció es s’inicia després que hagi fracassat la darrera reunió entre el comitè d’empresa i la companyia, en la qual els treballadors requerien garanties per escrit del manteniment dels llocs de treball i les condicions laborals i salarials dels treballadors i treballadores davant el procés de traspàs a través del qual una part de l’actual plantilla passarà a dependre d’una nova concessionària privada i una altra, a la societat municipal Fisersa.

En concret, la neteja viària, el manteniment de la deixalleria i la recollida de residus s’atorgarà en règim de concessió a una nova empresa mentre Fisersa passarà a fer-se càrrec del manteniment de l’enllumenat i els espais verds, activitats que se sumaran a les funcions de subministrament d’aigua potable, gestió de les aigües residuals, la zona blava i el transport públic que desenvolupa la societat municipal.

Declaracions de l’empresa

La situació actual es produeix tot i que la direcció de Fisersa Ecoserveis ha manifestat diversos cops el seu compromís amb el manteniment de la plantilla de la companyia i de les seves actuals condicions de treball, encara que canviïn d’empresa. Però, afirmen els sindicats, “a l’hora de la veritat, aquesta voluntat no es tradueix en garanties reals i legalment sòlides de futur. S’està manifestant a l’opinió pública una actitud suposadament conciliadora i garantista que, en realitat, oculta el veritable desenvolupament d’aquest procés negociador, marcat per la inflexibilitat de Fisersa”.

Els treballadors volen que a més de la subrogació de la plantilla actual, no es rebaixin en un futur pròxim els salaris i, sobretot, que les condicions laborals provinents de l’antic conveni d’EcoServeis s’apliquin a les persones que s’incorporin de nou a Fisersa.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Un acord desactiva la vaga de recollida d'escombraries de Figueres

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*