UGT considera que quatre mesos de creixement de l’atur fan que l’anunciada recuperació sigui un miratge

Destaquen que el moviment econòmic vinculat amb el sector del comerç no s'ha traduït en més ocupació, ni afiliació a la Seguretat Social

Redacció
 
 
 
La incidència de l'atur ha tornat a repuntar despŕes de l'estiu

La incidència de l’atur ha tornat a repuntar despŕes de l’estiu

Davant la publicació de les dades corresponent als registres de l’atur que a Catalunya realitza el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), la UGT de Catalunya en fa una valoració crítica: “no podem valorar positivament aquestes dades perquè aquest novembre és el quart més consecutiu d’increment de l’atur a Catalunya”. En aquest sentit consideren que l’augment de l’atur fa que la recuperació anunciada des del govern central sigui “un miratge”.

Creix l’atur juvenil i l’atur entre les persones immigrades i tot i l’increment de la contractació temporal, baixa la contractació d’aquest mes, fonamentalment al sector serveis”, afirma el sindicat en un comunicat fet públic.

En concret, i sobre el sector de serveis, UGT afirma que “el moviment que s’ha produït al comerç aquesta darrera setmana, com a conseqüència de les ofertes i campanyes importades d’altres països, amb l’objectiu d’incrementar les vendes i que suposa un avançament de la campanya nadalenca, no ha servit per millorar les dades d’atur, contractació i afiliació a la seguretat social”.

Com a alternatives, la UGT reclama:

·         L’impuls de mesures actives urgents per fomentar el creixement econòmic i un nou model productiu que generi més ocupació i de qualitat.

·         La derogació immediata de les darreres reformes laborals imposades.

·         Aplicar mesures eficaces per a perseguir el frau en la utilització de la contractació temporal amb conseqüències econòmiques d’aquesta mala praxis.

·         Incrementar les mesures de control de la contractació i invertir recursos al Cos superior d’inspectors de Treball i Seguretat Social.

·         Incrementar el SMI fins al 60% del salari mig, tal com marca la Carta Social Europea, que significa situar-lo en 1.000 euros.

·         Destinar més recursos a les polítiques actives d’ocupació i reforçar els serveis públics d’ocupació.

·         Garantir la cobertura social de les persones que ja han esgotat les prestacions per desocupació.

·         Reformar el sistema fiscal per generar més ingressos públics i recobrar l’equilibri pressupostari: lluitar contra l’economia submergida i el frau fiscal, gravar les transaccions financeres internacionals, crear nous impostos sobre grans fortunes i eliminar els paradisos fiscals.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*