UGT de Catalunya planteja que els convenis de 2017 pugin entre un 1,8% i un 3% segons les situacions

La derogació de la reforma laboral és la clau de volta que inspira el decàleg de mesures que el sindicat vol incorporar als convenis

Redacció
 
 
 
Camil Ros i Núria Gilgado mostren el cartell de la campanya contra les empreses multiservei foto: Tomeu Ferrer

Camil Ros i Núria Gilgado mostren el cartell de la campanya contra les empreses multiservei foto: Tomeu Ferrer

UGT de Catalunya ha fixat en una jornada monogràfica els criteris que vol que informin la negociació col·lectiva de 2017. Així, en l’apartat salarial el sindicat plateja que els acords es facin amb uns increments que oscil·lin entre l’1,8% i el 3% en funció de la situació del sector productiu o l’empresa, segons ha explicat a Diari del Treball, Núria Gilgado, secretària de política sindical.

“Per fixar els increments que volem que quedin plasmats en els convenis futurs hem tingut en compte el creixement del PIB de Catalunya, els augments dels preus i també a situació productiva o de mercat de cada sector o empresa”, assegura Gilgado.

La UGT de Catalunya emmarca les plataformes reivindicatives dels convenis en la exigència de derogació de la reforma laboral. Ho fa perquè considera que la precarietat, un dels principals mals del mercat de treball és filla directa del canvi normatiu fet, primer pel PSOE i agreujat per la segona reforma que va aprovar el PP amb el suport de CiU.

Igualar les condicions dels treballadors

En els convenis la UGT recomanarà que s’inclogui expressament un article que prevegi la seva ultractivitat, és a dir, que quan acabi la seva vigència l’antic acord segueixi vigent fins que sigui substituït per un de nou. La reforma laboral va trencar aquesta lògica, cosa que ha provocat molts problemes en convenis que majoritàriament han comptat amb el boicot de la patronal per aconseguir que perdin tota la seva efectivitat normativa i s’hagin de tornar a negociar partint de zero.

L’àmbit dels convenis preferit per UGT serà el sectorial o el d’àmbit català. Això també suposa enfrontar-se amb el criteri fill de la reforma laboral que indica que en igualtat de condicions preval el conveni d’empresa.

Un altre punt clau de les plataformes reivindicatives dels convenis que vol impulsar UGT és incorporar en els acords clàusules que limitin o prohibeixin les externalitzacions  o l’ús indiscriminat de les empreses multiservei. En tot cas aquestes clàusules haurien de deixar ben clar que els treballadors de les empreses externes haurien de comptar amb els mateixos drets salarials i socials que els de les empreses on són enviat. En el mateix sentit es vol evitar el recurs “abusiu” a les denominades falses cooperatives i la utilització injustificada dels falsos autònoms per substituir els treballadors de plantilla.

Les instruccions conformaran un decàleg que usarà UGT per construir les plataformes reivindicatives dels convenis on la seva presència sigui exclusiva, o per negociar amb altres sindicats el programa conjunt a negociar amb les patronals corresponents.

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*