La comunitat educativa reclama que els pressupostos destinin 142 milions més a ensenyament

La comunitat educativa i els treballadors del sector es mobilitzaran per reclamar la millora dels pressupostos per a formació recordant que la LEC fixa una dotació del 6% del PIB per a Ensenyament

Redacció
 
 
 

Cartell de la convocatòria de manifestació del 12N

Cartell de la convocatòria de manifestació del 12N

Els treballadors del sector de l’ensenyament i la resta de la comunitat educativa es mobilitzen dissabte en demanda que el Govern doti l’ensenyament amb els fons que la Llei d’Educació de Catalunya (LEC) estipula, és a dir, un 6% del Producte Interior Brut (PIB). La inversió actual no supera el 2,8%, segons s’ha explicat en roda de premsa per part de l’Assemblea Groga.

Entre les principals reclamacions de l’Assemblea Groga, destaquen la substitució de mestres i professors des del primer dia, la reducció de l’horari lectiu als professors majors de 55 anys, que se subvencioni l’escola bressol, que El cost per a les aules públiques de les demandes esmentades sumaria uns 142 milions d’euros més dels que es preveuen que inclouran els pressupostos de la Generalitat per a l’any vinent, segons fonts sindicals.
Ramon Font, portaveu del sindicat d’ensenyants, USTEC-STE’s afirmava, en roda de premsa que “són unes reivindicacions molt assumibles. El sindicalista creu que és tracta d’una quantitat molt minsa si es comparar amb els 9000 milions d’euros que suposarien arribar al 6% del PIB que recull la LEC “Fem un esforç de responsabilitat i demanem coses factibles. Ara els toca al govern i al Parlament aprovar uns pressupostos dignes dirigits a una societat que vol que la societat estigui a l’alçada que es mereix el poble de Catalunya”, ha indicat.
La manifestació de la comunitat educativa es farà dissabte, 12 de novembre. La demostració de dissabte, 12 de novembre, sortirà a les 5 de la tarda des de la plaça de la Universitat i acabarà a la plaça de Sant Jaume. Fins ara un centenar d’entitats s’han adherit a la marxa.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*