Vaga parcial de l’empresa SLCA a l’aeroport del Prat per l’incompliment del conveni i manca de prevenció de riscos

La protesta afecta uns 60 treballadors i es podria repetir durant 37 dies, segons el calendari aprovat en assemblea

Redacció
 
 
 

La plantilla de l’empresa SLCA subministradora de combustible de la britànica BP i l’espanyola Repsol a l’Aeroport del Prat i altres 20 instal·lacions aeroportuàries d’arreu de l’Estat espanyol inicien una tanda de vagues i mobilitzacions. Aquest divendres i el dia 30 es desenvoluparan les primeres accions, les vagues es faran de 4 a 6 hores en el primer torn, de 12 a 14 hores en el segon i de 19 a 21 hores en el tercer torn, segons la UGT de Catalunya.

Els seixanta treballadors que operen al Prat han ratificat el calendari de mobilitzacions que s’entendran durant 37 dies.

Les accions són el resultat d’un seguit d’irregularitats que afecten directament els drets i la seguretat laboral de tots els treballadors i treballadores de SLCA, companyia que és propietat al 50% de Repsol i BP.

Els treballadors es queixen del “descarat” incompliment del conveni col·lectiu vigent, així com l’Estatut dels Treballadors i la llei de prevenció de riscos laborals. A més la direcció ignora la seva obligació d’informació, consulta i participació al comitè d’empresa, ocultant informació sensible, perquè els comitès d’empresa facin un seguiment dels torns i quadrants, fet que dificulta el compliment del conveni (cobrament del complement d’incapacitat temporal) i la millora de la prevenció d’accidents i incidents.

La direcció de SLCA modifica unilateralment els torns i quadrants dels seus treballadors, incomplint en moltes ocasions els descansos obligatoris que estableix la llei, posant en risc la integritat dels treballadors i dificultant enormement la conciliació de la vida laboral amb la vida familiar.

Tampoc respecta els acords quan els treballadors han de desplaçar del seu lloc de treball, incomplint el pagament de dietes, o plus per desplaçament. A més, trenca l’article sisè del conveni en contractar personal eventual a Madrid, Barcelona, Palma de Mallorca i Eivissa en lloc de fer-los fixos discontinus.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*