Els treballadors de Barcelona Activa es mobilitzen en favor de la seva fixesa

Denuncien que una part de la plantilla de l'empresa municipal que atén les persones que demanden feina no són de plantilla i reclamen la seva regularització

Tomeu Ferrer
 
 
 
Treballadors de Barcelona Activa reclamen els seus drets Foto: CCOO

Treballadors de Barcelona Activa reclamen els seus drets Foto: CCOO

Una part dels treballadors i treballadores que es dediquen a fer formació a Barcelona Activa, empresa municipal destinada a  no tenen contracte fix. Aquesta circumstància crida l’atenció i ha fet que aquest col·lectiu iniciï per primer cop mobilitzacions per reclamar la regularització de la seva situació.

A Barcelona Activa hi ha prop de 100 persones contractades per gestionar tècnica i administrativament diferents projectes d’ocupació a Barcelona. Totes elles estan contractades de forma temporal, tot i que ja fa molt temps que desenvolupen aquesta tasca. Barcelona Activa està abusant del “contracte d’obra o servei”; hi ha massa personal contractat amb aquesta temporalitat. Estem davant un fet que sense dubte es pot considerar un frau en la contractació, afirmen a CCOO.

Per demanar una solució a aquest problemes el col·lectiu de treballadores i treballadors es van concentrat a la seu de Barcelona Activa a migdia de dissabte .

CCOO afirma que els treballadors amb contractes temporals són anomenats “personal de programes” . El sindicat creu que són treballadors i treballadores com la resta dels que presten els seus serveis a Barcelona Activa. En aquest sentit asseguren: “La gent aturada de la ciutat utilitza els nostres serveis per la seva utilitat/necessitat, i no pas pel fet que estiguin finançades pel SOC, per l’Ajuntament, o per la pròpia Barcelona Activa”.

En un comunicat, CCOO explica: L’ajuntament de Barcelona considera que l’Ocupació i la Formació per a les persones aturades és una de les principals prioritats del programa del govern i recentment L’Ajuntament ha decretat que els serveis d’Ocupació són essencials per a la ciutat. “A hores d’ara l’Ajuntament esta proposant una Estratègia per a l’Ocupació de Barcelona que té previst establir serveis propis d’ocupació estables als districtes de la ciutat. Nosaltres considerem que un servei permanent i de qualitat només es pot oferir amb personal estable i, per tant, amb contracte indefinit”.

En cap cas s’explica quin serà el personal que oferirà totes aquestes activitats.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*