La vaga a la cadena de botigues de moda Blanco tanca totes les seves botigues a Barcelona

Les treballadores es queixen que l'empresa no informa del pròxim ERO, paga tard i es desnonen establiments

Redacció
 
 
 
Concentració de treballadors de Blanco a la botiga del Carrer Pelai Foto: TOMEU FERRER

Concentració de treballadors de Blanco a la botiga del Carrer Pelai Foto: TOMEU FERRER

Les botigues de moda Blanco no han obert a Barcelona i tampoc a la resta de l’Estat on està implantada la societat. L’anunci d’un ERO, els retards en el pagament de la plantilla i símptomes com el desnonament d’alguns establiments han fet vessar el got de la indignació de les treballadores i treballadors de la cadena.

Aquest és el tercer expedient que presenta la companyia des que el 2013 va ser declarada en fallida tècnica i es va fer un concurs voluntari de creditors. Fruit d’aquell concurs, la propietat va tancar el 40% de les botigues i va presentar un ERO que afectà 711 persones. A finals de 2013, Blanco va ser adquirida pel grup AlHokair, però els resultats van seguir empitjorant i el 2015 es va presentar un segon ERO que va fer fora 189 treballadors i treballadores.

A la concentració convocada a les 12 del migdia a la seu de la botiga més emblemàtica del grup, al carrer de Pelay, els treballadors protestaven sorollosament. Una de les queixes noves és que a més de les perspectives preocupants de la cadena de botigues, des que aquesta va canviar de propietaris han començat a tenir problemes de pagament. Una delegada explicava que “al juliol va canviar la propietat. Llavors vam començar a cobrar entre el 7 i el’11, però el mes passat l’hem cobrat en ters terminis”. A més, s’ha ajuntat un nou símptoma, l’empresa ha deixat de pagar els lloguers d’algunes botigues, cosa que fa que es tanquin i el seu personal es concentri a les que queden. A Barcelona això pot afectar aviat a dues instal·lacions: la del centre comercial Splau i la de la Maquinista.

UGT s’oposa al nou ERO que hauria de negociar-se a partir del 7 de novembre. Per al sindicat, no és garantia de millora dels resultats de la cadena de botigues . En aquest sentit, el sindicat tem que el tercer expedient acabi amb la pràctica totalitat dels centres de Blanco a Catalunya i de la seva plantilla, que està formada per uns 45 treballadors.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*