Nissan accepta passar a indefinits 70 treballadors fixos discontinus

La mesura, qualificada per CCOO com un avanç, desbloqueja les negociacions per renovar el conveni

Redacció
 
 
 
Membres de la secció sindical de CCOO a Nissan foto: CCOO

Membres de la secció sindical de CCOO a Nissan foto: CCOO

La direcció de la firma automobilística Nissan ha acceptat una de les demandes dels sindicats de cara a les negociacions del conveni. La mesura concreta implica la conversió a indefinits de 70 contractes fixos discontinus. Un altre element en el qual l’empresa ha mogut peça és acceptar obrir la mesa d’ocupació per tractar aquest tipus de qüestions, en concret en aquest àmbit s’analitzaran les  situacions de les persones amb contractes eventuals, les persones contractades per Empreses de Treball Temporal (ETT) i altres casos, segons ha indicat CCOO.

En matèria d’ocupació, l’empresa ha acabat acceptant la proposta de la representació sindical de passar a indefinits els 70 contractes fixos discontinus. Les parts també han acordat reobrir la mesa d’ocupació per tractar altres qüestions relacionades amb l’ocupació, com la situació dels contractes eventuals, les persones amb contracte d’ETT i altres tipus de contractes.

Un altre dels temes destacats que es van abordar en la reunió va ser la regulació de la subcontractació. En aquest sentit, la direcció de Nissan s’ha mostrat disposada a escoltar les propostes de la part social.

CCOO d’Indústria de Catalunya valora positivament el desbloqueig de les negociacions, però adverteix la direcció de Nissan que, si en les pròximes reunions no hi ha un avanç real de la negociació, CCOO plantejarà al comitè d’empresa una nova campanya de mobilització dels treballadors i treballadores. En aquest sentit, CCOO manté el boicot a les hores extraordinàries i a la flexibilitat.

El 4 d’octubre passat els treballadors de les factories de Nissan de Barcelona i Montcada i Reixac van seguir majoritàriament la convocatòria del comitè d’empresa en una aturada parcial que reclamava canvis en la posició de la direcció en relació amb el conveni.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*