Concentració d’ensenyants a plaça de Sant Jaume per reclamar substitucions des del primer dia

Els sindicalistes insten la Generalitat a apostar per l'ensenyament públic ja des dels pressupostos de l'any vinent

Redacció
 
 
 
Els treballadors de l'ensenyament mantenen el pols amb l'administració des del primer dia foto: SANDRA LÀZARO

Els treballadors de l’ensenyament mantenen el pols amb l’administració des del primer dia foto: SANDRA LÀZARO

El sector educatiu català s’ha manifestat aquest dimarts a Plaça Sant Jaume reclamant al Govern que tiri enrere les retallades aplicades en aquest àmbit i que aposti decididament per l’ensenyament públic. Unes 250 persones, especialment ensenyants i sindicalistes del sector s’han manifestat sorollosament davant la Generalitat.

Els sindicats USTEC-STES, CC.OO, UGT, Aspepc-Sps i CGT han instat, en el manifest conjunt que s’ha llegit davant del Palau de la Generalitat substitucions des del primer dia, la retirada del pla pilot de nomenaments, la reducció de ràtios a les aules i han mostrat, un cop més, la seva oposició a la LOMCE.

Els sindicats han criticat també l’acció educativa de la Generalitat i han assenyalat que si no focalitza l’educació pública com a prioritat en els seus pressupostos convocaran mobilitzacions vinculades a la negociació dels comptes públics, i, durant el curs, les accions necessàries, “inclosa la vaga”, per redreçar la situació.

En declaracions a la premsa, Ramon Font, portaveu d’USTEC, sindicat majoritari a l’ensenyament públic ha recordat que la Generalitat només dedica un 2% del PIB de Catalunya a educació quan la Llei d’Educació de Catalunya (LEC) estableix el 6%: “El país s’ha de posar a l’altura”, ha declarat.

Per la seva banda, Marta Tejedor, responsable d’ensenyament públic de CC.OO. ha mostrat la seva esperança que l’educació sigui una prioritat per al govern de Catalunya. Tanmateix ha destacat que els sindicats pressionaran perquè el govern “es mulli”.
Des de la UGT, la responsable d’Educació, Laia Martí, ha considerat vitals millores en els Pressupostos per a l’educació.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*