Els Sindicats de Periodistes Europeus donen suport a les vagues dels treballadors de TV3

L'organisme internacional troba que el judici a un treballador de la televisió catalana a qui demanen 7 anys és desproporcionat i una provocació

Redacció
 
 
 
Roser Mercader, presidenta del comitè d'empresa de TV3 i la germana del treballador acusat en roda de premsa: Foto : Tomeu Ferrer

Roser Mercader, presidenta del comitè d’empresa de TV3 i la germana del treballador acusat en roda de premsa: Foto : Tomeu Ferrer

La Federació de Sindicats de Periodistes Europeus (FEJ), ha emès un comunicat en què dóna suport a les aturades parcials que realitzen els treballadors de TV3 en solidaritat amb un company a qui l’acusació de l’empresa pot dur a la presó 7 anys.

L’organisme que representa els sindicats de periodistes del continent recorda que el 30 de juny vinent se celebrarà el judici contra un treballador de TVC. Aquest operari ha estat acusat per la direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) d’haver revelat de forma fraudulenta dades corresponents a les nòmines de més de 2.000 treballadors de la corporació, cosa que ell nega fervent-ment.

Una de les aturades s’ha realitzat aquest dilluns 27 de juny durant deu minuts. Les accions dels treballadors de TV3 entenen que el procés instat contra el seu company és inútil, a la vista de la legislació de transparència que fa que les dades desvelades l’any 2012 siguin actualment públiques.

La federació de sindicats de periodistes europeus considera també que el judici que s’intenta fer és “desproporcionat i constitueix una provocació intolerable des del punt de vista dels sindicats representatius dels treballadors”.

Els representants dels treballadors de TV3 fa mesos que realitzen accions per reclamar que la direcció de l’ens retiri l’acusació contra el treballador. El 15 de juny passat van realitzar una tancada a la seu de la CCMA demanant ser rebuts per la directora general de la corporació, Núria Llorach. No va ser possible. El consell de govern de la CCMA va emetre aquell dia un comunicat en el qual limitava qualsevol contacte amb els representants sindicals a assumptes estrictament laborals. En aquest sentit, considerava que el cas del treballador amenaçat amb 7 anys de presó no té res a veure amb aspectes sindicals. Per contra, els treballadors, per boca de Roser Mercader, presidenta del comitè d’empresa de TV3, entenen que l’acusació té a veure amb el context amb què es va produir la filtració de les dades dels treballadors de l’ens públic de telecomunicacions: l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO), que va acabar amb la sortida de l’empresa de més de 300 operaris dels mitjans públics de Catalunya.

Abans de realitzar la tancada, els representants sindicals es van entrevistar amb les principals autoritats catalanes: el President, Carles Puigdemont; la presidenta del Parlament de Catalunya: Carme Forcadell; l’expresident de la Generalitat, Artur Mas; el parlamentari electe de CDC, Francesc Homs i els presidents d’ERC, Oriol Junqueras, entre altres.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*