El comitè de TV3 deixa la tancada sense parlar amb la CCMA sobre el company a qui demanen 7 anys de presó

La CCMA afirma que només tracta amb els representants dels treballadors d’assumptes laborals i que el cas és un procés penal que només correspon al jutge

Tomeu Ferrer
 
 
 
El comitè d'empresa espera a la sala del consell ser rebut per la direcció de l'ens : foto Sándra Lázaro

El comitè d’empresa  a la sala del consell ser rebut per la direcció de l’ens : foto Sándra Lázaro

La tancada dels membres del comitè d’empresa de TV3 ha finalitzat a les 19 hores. Els sindicalistes van entrar a primera hora del matí a la seu del consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) amb la intenció d’entrevistar-se amb els consellers. Volien demanar-los-hi que retiressin l’acusació contra un treballador que podria ser condemnat a 7 anys de presó per, presumptament, haver revelat dades relatives als salaris de la plantilla. No s’ha produït la reunió, però si un intercanvi de comunicats.

La CCMA ha mostrat la seva sorpresa per l’actitud dels treballadors. Després ha recordat que en les darreres setmanes la posició de la CCMA sobre el cas que afecta un treballador de TV3 ha estat comunicada al comitè d’empresa en diverses ocasions. Per aquest motiu el consell de la CCMA considera que sobre el tema que podria dur a la presó 7 anys un operari de la casa “ja se n’ha parlat a bastament”. A continuació expressa que la direcció de la corporació està sempre oberta a “un diàleg sense límits en tot allò referent a les relacions laborals”, però assegura que en el cas del procés penal ni la direcció de la CCMA ni el comitè d’empresa són competents per tractar l’assumpte.

La CCMA no vol escoltar

A l’argumentació de l’empresa els representants dels treballadors han respost amb un altre comunicat en el qual s’emfasitza: “el consell de la CCMA no vol escoltar”. En la seva nota el comitè recalca que el cas que és objecte de la mobilització “forma part d’un conflicte laboral encara no tancat”. En aquest sentit asseguren que “el judici contra el nostre company deriva de la filtració de les dades relacionades amb l’ERO”, que va ser, afirmen, “el punt culminant del conflicte laboral que volem superar”.

Sigui el que sigui, a TV3 els treballadors segueixen mobilitzant-se en solidaritat amb el seu company. Així dijous, 16 hi ha convocada per l’assemblea d’operaris una aturada al vespre, que es desenvoluparà de les 21 a les 21:10. Al mateix temps, els treballadors han comunicat que diumenge es presentaran a l’arribada dels candidats pel debat electoral, acte al qual també seran presents els membres del consell de la CCMA.

A banda de l’encreuament de comunicats, que ha estat l’única forma de diàleg durant la tancada, els treballadors han fet públic que durant les hores en què han estat a la sala de reunions de la CCMA, han rebut moltes mostres de solidaritat de molts comitès d’empresa, especialment d’altres mitjans de comunicació.

El comitè ha mostrat la seva satisfacció davant la constància que des de diversos sectors polítics i sindicals s’han fet «per intentar racionalitzar la posició hermètica i insensible de la CCMA en relació amb el conflicte obert per la demanda contra el nostre company».

En tercer lloc els membres del comitè s’han congratulat de què, amb la seva acció, de la qual se n’han fet ressò molts mitjans de comunicació, «s’ha aconseguit trencar el bloqueig informatiu que es viu dins dels nostres mitjans sobre el cas dels 7 anys de presó contra un treballador».

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*