Tongada de vagues parcials a Metro fins al 2 de juny

El retorn a la conflictivitat es produeix després que la plantilla no acceptés una proposta de mediació de la direcció

Redacció
 
 
 

Durant la primera jornada de la tongada de vagues de metro que s’han convocat fins al 2 de juny s’han produït algunes aglomeracions en determinades estacions. La disminució en el nombre de passatgers han estat valorada en un 30%.

A Metro de Barcelona l’assemblea de treballadors va rebutjar una proposta de pacte inicial amb el comitè d’empresa que hauria de servir perquè es pogués negociar el contingut del conveni en una situació de pau social durant un any. Això ha fet que les vagues hagin tornat.

Les aturades de dilluns s’han iniciat a les set del matí i durant un període de dues hores en què els serveis mínims han estat del 40%. De 16.00 a 18.00 hores havia convocat una altra aturada parcial amb el mateix percentatge de serveis mínims i està programat altra acció de protesta entre les 20.30 i 22.30 hores. La vaga amb els mateixos serveis mínims es repetirà dimarts, 31 de maig 1 de juny. Dijous 2 de juny les aturades estan programades de 9.20 a 12.20 hores i de 17.00 a 20.00 hores. En la ronda del matí hi haurà un 20% dels trens en serveis mínims, mentre que en la franja de tarda s’ha dictaminat uns serveis mínims del 40% que faran que en algunes línies el tems d’espera sigui de 9 a 13 minuts, mentre en altres línies el temps oscil·larà entre 14 i 22 minuts, segons Transports Metropolitans de Barcelona

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*