Els sindicats de la funció pública reclamen recuperar tots els drets manllevats per les retallades

Destaquen que són l'únic col·lectiu de l'administració pública catalana i també de l'espanyola al qual encara no s'ha retornat l'extra de 2012 ni hi ha data per al pagament de les del 2013 i 2014

Tomeu Ferrer
 
 
 
protesta de funcionaris contra la retallada de la paga extra

protesta de funcionaris contra la retallada de la paga extra

Nova reunió de la Mesa de la Funció pública de Catalunya sense cap avenç. Els sindicats presents a la Mesa, IAC, CCOO i UGT, han considerat totalment insatisfactòria la trobada. Segons han manifestat el govern pretén acumular el retorn de la paga de 2012 fonamentalment entre els anys 2017 i 2018 sense revertir la resta de drets perduts. Aquests serien el Fons d’Acció Social, la complementació al 100% per incapacitat temporal, la substitució de baixes en tasques d’atenció a persones (serveis essencials), l’accés transparent a substitucions i interinitats i la reducció de la temporalitat laboral. L’oferta de l’executiu tampoc diu res de la recuperació de les pagues extres de 2013 i 201.

Per la seva banda, els representants dels treballadors han recordat al govern que ha de complir la resolució parlamentària de 20 de gener passat. Aquest acord l’instava a retornar als treballadors i treballadores de la Generalitat de Catalunya els drets retallats a 2012 i anys posteriors, tant en matèria econòmica com en drets socials i laborals.

Els representants sindicals han interpel·lat l’executiu català, tot recordant que no es pot fer pagar als treballadors de l’administració el mal finançament de la Generalitat.

Els sindicats de la Mesa, CCOO, IAC i UGT, han recordat al govern de la Generalitat que els seus treballadors i treballadores són els únics de Catalunya i de la resta de l’Estat que no han cobrat encara la paga de 2012, ni les pagues corresponents als anys 2013 i 2014.

Tot i l’asència d’avenços significatius els treballadors públics han decidit mantenir la negociació i estaran presents dimarts vinent, 24 de maig a la taula de debat.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*