Acord en el conveni de Codorniu que suposa una pujada salarial de l’1%

CCOO fa una valoració positiva de l'acord obtingut, que aporta millores socials com reducció de temps de treball i equiparació de les parelles de fet i els matrimonis a efectes de permisos

Tomeu Ferrer
 
 
 

Acord en el conveni col·lectiu del grup Codorniu. El pacte es va tancar l’11 de maig passat. Segons CCOO, el sindicat que ha negociat per la part social, el resultat es pot considerar satisfactori. Suposa un increment salarial de l’1% a comptar des de l’1 de gener de 2016. La durada del conveni és d’un any, i en el seu articulat s’estableix que hi haurà revisió salarial si finalment el cost de la vida supera l’augment salarial establert. També estableix una reducció de la jornada laboral anual de 8 hores a partir de l’any 2017, que quedarà en 1.760 hores anuals.

D’altra banda, el conveni preveu millores socials importants, com l’equiparació de les parelles de fet als matrimonis, a efectes de permisos retribuïts, així com el compromís d’elaborar un protocol que garanteixi la protecció de la maternitat i paternitat.

El sindicat CCOO ha mostrat la seva satisfacció per la resolució de la negociació. En la seva opinió, el desenllaç situa CCOO com una organització de referència en el sector del cava. Segons la seva valoració, el sindicat té el 90% de la representació sindical en aquest àmbit. Segons el sindicat,, “la constància i solidaritat dels delegats i delegades de CCOO han permès tancar amb importants millores salarials i socials els tres convenis més destacats del sector: Conveni de vins espumosos i cava de Catalunya, Conveni col·lectiu del Grup Freixenet i Conveni col·lectiu de Codorniu”.

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*