Els treballadors del Metro voten fer vagues els dies 30 i 31 i l’1 i 2 de juny

El comitè de vaga exhaurirà les possibilitats de negociació amb l'empresa abans de demanar oficialment fer la vaga

Tomeu Ferrer
 
 
 

El conflicte del metro de Barcelona torna a revifar. Les assemblees de treballadors i treballadores dels dos torns de l’empresa han decidit que faran vagues parcials els dies 20 i 31 de maig i l’1 i 2 de juny vinent, segons fonts del comitè de vaga.

La decisió s’ha pres en sengles reunions multitudinàries sense “gairebé” vots en contra, han afirmat les fonts consultades. La decisió dels treballadors ara ha d’integrar-se en l’estratègia reivindicativa que dissenya el plenari del comitè d’empresa de Metro. En aquest sentit no s’ha fixat ni les hores ni si les aturades coincidiran com en les anteriors dues convocatòries amb celebracions singulars a la ciutat de Barcelona.

De moment, els treballadors de Metro no han decidit demanar permís per realitzar les vagues. Aquest pas se’l reserven per evitar que l’empresa, com ha passat altres vegades, eviti negociar amb l’excusa que no tracta sota l’amenaça de mobilitzacions.

La direcció de Transports Metropolitans de Barcelona i els representants dels treballadors del Metro han acordat que tots els dimarts i dijous es reuniran per seguir negociant el conveni. Per tant, podria ajornar-se la presentació de la convocatòria oficial de vaga per exhaurir fins a la fi les possibilitats d’arribar a un acord.

Els treballadors i treballadores han pensat també que en un moment o altre dels quatre dies fixats per realitzar les protestes farien també una manifestació que recorrerà el centre de Barcelona.

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*