UGT vol que l’ajut de 426 euros arribi també als parats de llarga durada sense càrregues familiars

A Catalunya l'any passat només 1.654 demandants de l'ajuda del Programa d'Activació per a l'Ocupació (PAE), van accedir al subsidi, tot hi haver-hi mig milió de parats

Redacció
 
 
 
La protecció econòmica dels aturats segueix baixant

La protecció econòmica dels aturats segueix baixant

UGT va exigir diumenge, 25 d’abril, al govern central que flexibilitzi els criteris d’accés al Programa d’Activació per a l’Ocupació (PAE), que inclou ajudes de 426 euros per a aturats de llarga durada amb càrregues familiars, de manera que també puguin beneficiar aquells aturats de llarga durada sense càrregues d’aquest tipus. Aquesta petició arriba després que el govern prorrogués a mitjans de mes el programa per un any més, fins al 15 d’abril de 2017, tal com exigien els sindicats, que van denunciar l ‘ “escassa incidència” del pla, en beneficiar prop de 100.000 persones, enfront de les 400.000 previstes en un principi.

Des de la UGT de Catalunya s’apunta que precisament la baixa demanda de les ajudes obtinguda en la darrera convocatòria, només 1.654 catalans van accedir a aquesta ajuda quan hi ha gairebé mig milió que busquen feina, es deu a que els requisits que s’exigeixen fan quasi impossible accedir-hi.
A banda de l’extensió del programa a aturats de llarga durada sense càrregues familiars, el sindicat planteja estudiar la possibilitat que cada beneficiari pugui reactivar el programa per altres sis mesos si no s’ha incorporat al mercat de treball per a realitzar itineraris d’inserció més complets.
També demana flexibilitzar el requisit d’estar inscrit com a demandant d’ocupació, per la qual cosa suggereix modificar l’exigència establerta d’estar inscrit com a demandant d’ocupació en el Servei Públic d’Ocupació competent a determinada data i l’exigència d’haver estat inscrit com a demandant d’ocupació durant 360 dies en els 18 mesos immediatament anteriors a la sol·licitud d’incorporació al programa.
UGT exigeix, ​​a més, que s’elimini o redueixi el període que ha d’haver transcorregut des de l’esgotament d’ajudes o prestacions per desocupació, rendes mínimes, salaris socials o ajudes anàlogues concedides per qualsevol administració pública, que actualment se situa en sis mesos. Al mateix temps UGT reclama que l’ajut sigui compatible amb la percepció de rendes mínimes, salaris socials o ajudes anàlogues d’assistència social concedides per les administracions.
Precisament, el ple del Congrés dels Diputats convalidarà dijous que ve el decret llei de renovació de l’ajuda a aturats de llarga durada amb càrregues familiars, que tindrà un cost aproximat de 361 milions d’euros entre 2016 i 2017, segons els càlculs del govern.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. UGT vol que l’ajut de 426 euros arribi també als parats de llarga durada sense càrregues familiars

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*