Vagues parcials a TV3 i Catalunya Ràdio per la retirada de l’acusació contra un treballador a qui demanen 7 anys de presó

Representants laborals estaran presents al set des d'on s'emetrà l'especial de Sant Jordi per reclamar la retirada de l'acusació al seu company

Tomeu Ferrer
 
 
 
El president Puigdemont escolta a peu dret les reclamacions dels comitès de TVC i Catalunya Ràdio

El president Puigdemont escolta a peu dret les reclamacions dels comitès de TVC i Catalunya Ràdio

Els treballadors de les emissores públiques de ràdio i televisió han ratificat la convocatòria de vagues per als dies 23 d’abril de 14 a 15.30 i de 20.30 a 21.30, 26 d’abril de 14 a 15.30 i de 20 a 21 i 3 de maig de 14.30 a 15.30 i de 20.30 a 22, que afectaran essencialment els Telenotícies Migdia i vespre de TV3, així com el 3/24 i la resta de canals i inclòs el portal informatiu 324.ca,segons han informat els comitès d’empresa.

Per tant, durant la diada de Sant Jordi, membres dels comitès d’empresa de Tv3 i Catalunya Ràdio seran a la plaça de Catalunya, al mateix ‘set’ des d’on s’emetrà el programa conjunt, per explicar a la ciutadania la gravetat de la petició de presó per al company, que pot afectar molt, com ho ha fet fins ara, el seu estat de salut i el de la seva família.

Recordar que els treballadors dels mitjans públics de la Generalitat estan de nou en peu de guerra davant la petició de set anys de presó a un company seu al qual l’anterior màxim responsable de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) li demana judicialment set anys de presó. El cas té a veure amb una filtració, que s’atribueix al treballador esmentat, en la que es va desvelar amb un correu electrònic anònim, que va rebre la plantilla de TV3, els noms de tots els treballadors, els seus salaris i els càlculs que s’haurien fet per esbrinar les indemnitzacions a pagar en un hipotètic ERO a Televisió de Catalunya. Curiosament, uns mesos més tard es va produir l’ERO i gairebé 300 treballadors van anar fora de l’ens.

Aquest dijous,membres dels Comitès d’empresa de TV3 i de Catalunya Ràdio han tingut un contacte breu amb el President de la Generalitat, Carles Puigdemont, després de l’entrevista que li ha fet Mònica Terribas al programa “El Matí”. Li han plantejat la preocupació dels treballadors d’aquests mitjans per la demanda que manté el Consell de Govern de la CCMA contra un treballador de TV3 acusat pels Mossos d’Esquadra de ser l’autor de la filtració .

Segons el comitè de TV3, els representants dels treballadors han argumentat  que es tracta d’un tema passat, que fos qui fos l’autor de la filtració, es referia a una informació que avui ja és pública, que mantenir-lo viu és impedir tancar un període de durs conflictes entre la plantilla i la CCMA.

Els treballadors han explicat que Puigdemont s’ha mostrat favorable a que la justícia actués ràpid, ha recordat que el Govern de la Generalitat –que s’ha retirat d’alguns casos contra acusats membres de piquets durant una vaga general- té decidit desistir de demandes així, sempre que no hi hagi danys a funcionaris del Govern ni a bens públics,   i que estudiarà el cas i que parlarà amb la direcció de la Corporació.

En tot cas, en l’assemblea posterior, els treballadors han considerat que la posició de Puigdemont no retirava l’amenaça de presó per al seu company i s’han ratificat en les vagues. Han indicat també que el principal escull és la posició del Consell de Govern de no retirar de l’acusació contra el treballador malgrat el malestar que el tema provoca en alguns consellers.

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*