La direcció de la CCMA manté la petició de 7 anys de presó per un treballador de TV3

Núria Llorach, nova presidenta de l'ens, s'ha ratificat al Parlament en la demanda judicial per una presumpta filtració de dades del 2012 que va avançar un ERO a TV3

Redacció
 
 
 
Els representants dels treballadors de la CCMA a la sortida de la comissió al Parlament

Els representants dels treballadors de la CCMA a la sortida de la comissió al Parlament

Tot i el canvi del president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Brauli Duart, i l’assumpció del càrrec per Núria Llorach, la direcció de l’ens públic de radiodifusió i televisió de Catalunya manté la petició de 7 anys de presó per al treballador de TV3 a qui s’acusa d’haver filtrat dades relacionades amb un ERO que més tard va fer l’empresa.

Representants dels comitès d’empresa de TV3 i Catalunya Ràdio, acompanyats per la germana del treballador acusat de la suposada filtració de dades que es va produir l’any 2012 han assistit al Parlament a la comissió de control de la CCMA .  Els sindicalistes han lliurat les 1340 firmes de treballadors dels dos mitjans en què demanen que l’ens retiri l’acusació al seu company al president de la comissió parlamentària. També han parlat amb diputats i consellers de la Corporació i han  d’argumentat la necessitat que es retiri la demanda contra el treballador de TV3. Els treballadors han explicat que la demanda està desfasada, és inútil, està destrossant la vida d’un company i de la seva família, i que  no ajuda a passar pàgina del període més gran de conflictivitat a la CCMA, el de l’ERO que es va destapar justament per la filtració dels sous de la plantilla i el càlcul de les indemnitzacions per acomiadament.

Núria Llorach ha respost a les preguntes que en la comissió li han fet representants dels grups parlamentaris Catalunya Sí que Es Pot, Junts pel Sí i CUP. En les seves respostes ha assegurat que la CCMA mantindrà la denúncia contra el treballador que li pot suposar 7 anys de presó. En aquest sentit s’ha referit a que en el moment en què es va saber la filtració els comitès d’empresa de la Corporació van reclamar una investigació a fons. Però, els representants dels treballadors afirmen que ha obviat “que avui 1.340 firmes dels treballadors, més els Comitès d’empresa, els Consells professionals i totes les seccions sindicals de la CCMA estan demanant al Consell de la Corporació el desistiment de la demanda de 7 anys de presó, que seria un gest d’humanitat amb l’acusat i representaria la fi del clima de confrontació dels darrers anys amb la plantilla”.

A la sortida de la comissió els representants laborals han constatat que malgrat el canvi de persones, “ha estat decebedor comprovar que no s’han canviat les formes i que la petició gairebé unànime de la plantilla, reclamada també per diversos grups parlamentaris, hagi estat desatesa”.

Els representants de la plantilla de les empreses públiques de comunicació seguiran la seva reivindicació i dimarts vinent, 19 d’abril el comitè de TV3 es reunirà amb Núria Llorach per tractar el tema.

 

 

 

 

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. La CCMA no cedeix i duu a judici el treballador de TV3 a qui demana 7 anys de presó

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*