Vaga de Metro, l’empresa proposa serveis mínims del 80% i 100% i els treballadors que no n’hi hagi

L'empresa ofereix un augment de l'!% però no inclou en aquest apartat els salaris del personal de Direcció i Tècnics ni tampoc una paga extra de l'any passat

Redacció
 
 
 
El Metro de Barcelona és clau en la mobilitat de la zona metropolitana foto: UGT

El Metro de Barcelona és clau en la mobilitat a la zona metropolitana foto: UGT

Fracassa la mediació entre el comitè de vaga de Metro i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). Per tant, tot sembla indicar que hi haurà aturada dissabte vinent. Fonts sindicals expliquen que el debat mantingut s’ha iniciat entorn dels serveis mínims. I aquí hi ha hagut desacord profund.

Les aturades que es faran entre les 10,30 i les 13 hores al matí pel que fa als serveis que afecten a la ciutadania i entre mitja tarda i les 10 a la tarda, haurien de tenir segons l’empresa uns serveis mínims del 80% en línies convencionals i a la línia 11 i del 100% a les línies 9 i 10 del metro. Els sindicats s’hi han oposat frontalment perquè, segons la seva opinió, acceptar això suposa renunciar al dret de vaga, que recorden està consagrat a la Constitució Espanyola. La contraproposta sindical també era de màxims, ja que han plantejat que no hi hagi cap percentatge de serveis mínims per entendre que el metro un dissabte no és un servei essencial.

Les fonts sindicals expliquen que tot i no aconseguir acostar posicions, cosa que implicarà que sigui el departament de Treball qui dicti finalment els serveis mínims.

Acte seguit s’ha fet un intent de negociar els continguts de les reivindicacions, sense obtenir cap avenç. Fonts de CGT, que presideix el comitè d’empresa, han indicat que l’empresa, després de rebutjar les reivindicacions dels treballadors ha fet la seva oferta consistent a un increment de l’1% de la massa salarial. Això no inclou els contractes DiT de Direcció i Tècnics, que segons una sentència que està recorreguda per l’empresa, han d’incloure’s en el conveni, i tampoc s’inclou l’import de la paga extra computada el 2015.

Davant el desacord i a falta del decret de serveis mínims, un dels actes ciutadans de més volada, com és el partit de futbol entre el Barça i el Reial Madrid pot veure’s afectat per la vaga, bé perquè no hi hagi servei de metro o perquè aquest quedi reduït a només els serveis que decideixi l’autoritat de Treball.

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*