Els treballadors de TV3 preparen vagues parcials reclamant el desistiment de la demanda a un company al qual demanen 7 anys de presó

A l'empleat l'acusen de filtrar les dades d'un ERO que finalment es va produir i que va afectar més de 300 persones de la televisió catalana

Redacció
 
 
 
Els treballadors han fet un pastís ple de crítiques cap a Duart

Els treballadors han fet un pastís ple de crítiques cap a Duart

El malestar que hi ha entre la plantilla de les empreses de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals davant el judici a un treballador de TV3 al que es demanen 7 anys de presó per una presumpta filtració de dades referides a l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) pot acabar en vagues parcials per Sant Jordi. Aquesta ha estat la conclusió de l’assemblea multitudinària celebrada a les instal·lacions de la televisió catalana.

A la concentració ha participat una de les germanes del treballador que ha explicat a l’Assemblea la situació en la qual es troba des del dia què els mossos d’esquadra van irrompre a casa seva i el van tenir incomunicat 3 dies a la comissaria. Des d’aquell moment, segons sa germana ha patit un xoc posttraumàtic i ha hagut d’estar de baixa en diverses ocasions. La germana del treballador ha agraït, en nom de la família, les mostres de suport, ha reivindicat la innocència del seu germà i ha dit que els tres anys que han passat “no li desitgem a ningú, ni al Brauli Duart. Tres anys d’advocats, d’hospitals i molta por, i tot just acaba de començar...”

Com a conclusió l’assemblea ha reclamat a la CCMA la retirada de la demanda i s’han aprovat les accions proposades pel comitè que consisteixen en una recollida de firmes pel desistiment de les accions jurídiques contra el treballador. Les signatures es lliuraran el 15 d’abril vi9nent als directius de la CCMA i als grups polítics durant la Comissió de Control al Parlament. També s’ha aprovat que el Comitè d’empresa concreti vagues parcials pel dia 23 d’abril, diada de Sant Jordi.

Tot això passa després que diferents col·lectius sindicals i professionals demanessin al director general de la CCMA, Brauli Duart, que desistís de la seva denúncia relacionada amb el treballador de TV3. Duart és un dels alts directius que ha sobreviscut als canvis experimentats a les cúpules de Tv3 i Catalunya Radio des de les darreres eleccions. La figura de Duart és especialment criticada pels treballadors dels mitjans públics de comunicació. L’assemblea ha demanat la seva dimissió i han reforçat la seva exigència amb una cronologia en què es passa revista críticament a la gestió de Duart els últims quatre anys. Fonts laborals han indicat que fruit del mal ambient s’han suspès entrevistes al directiu que havien estat programades per commemorar el temps que duu al capdavant de la corporació.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*