Els cremalleres de Núria i Montserrat mantenen la vaga i les pistes d’esquí de La Molina, Espot i Portainé l’aturen

Els treballadors de les empreses filials de Ferrocarrils de la Generalitat reclamen que la direcció obri el diàleg per renovar el conveni col·lectiu

Redacció
 
 
 

Els treballadors dels ferrocarrils de cremallera de Núria i de Montserrat mantenen les vagues per als dies 25, 26 i 27 de març mentre que les assemblees de treballadors de les estacions d’esquí de la Molina, Espot i Portainé han decidit aturar les protestes aquests dies per no perjudicar les respectives comarques en una temporada en què gairebé no hi ha hagut neu. Totes les instal·lacions formen part del grup d’empreses de Ferrocarrils de la Generalitat.

La continuïtat de les vagues a Núria i Montserrat ha estat ratificada per les assemblees convocades pels sindicats que tenen presència als respectius comitès d’empresa.

Sigui quina sigui la decisió de les assemblees el que rau en el fons és el malestar de les plantilles davant del fet que l’any 2010 Ferrocarrils de la Generalitat apliqués la retallada salarial acordada pel govern català fent que una part important del conveni, especialment la salarial, quedés congelada. En aquest sentit, la plataforma reivindicativa dels treballadors reclama recuperar almenys un 10% dels diners perduts durant aquests anys.

Per part de l’empresa filial de la Generalitat no s’ha comunicat cap decisió entorn de la petició dels sindicats d’obrir negociacions respecte del conveni col·lectiu.

 

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*