L’Advocacia de l’Estat denuncia l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet per col·locar directament 12 persones

La contractació es va fer amb només el vot favorable del PSC que governa amb majoria absoluta. El partit considera que s'ha fet d'acord amb la llei

Redacció
 
 
 
Imatge de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

Imatge de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

L’advocacia de l’Estat ha presentat una denúncia contra l’ajuntament de Santa Coloma de Gramenet contra el nomenament de 12 càrrecs de confiança que tindrien funcions directives i executives «pròpies de funcionaris i que només poden desenvolupar-se per funcionaris de carrera», segons un comunicat fet públic per la candidatura Som Gramenet.

En la denúncia s’indica que l’ajuntament fa una interpretació interessada de la normativa per tal d’assignar tasques de direcció i coordinació a persones afins políticament. Som Gramenet considera que amb l’acord adoptat en el seu dia pel ple s’evita la promoció interna de la plantilla del consistori sense desenvolupar processos de selecció públics. A més, s’afirma que la contractació es dóna sense fer públics els mèrits de les persones per ocupar els càrrecs.

L’ajuntament de Santa Coloma de Gramenet està governat amb majoria absoluta pel PSC, amb 14 regidors. La segona força política és Som Gramenet, una coalició formada per Gent de Gramenet i Podem, amb 6 regidors. Aquest grup es defineix d’esquerres i rupturista respecte a les pràctiques tradicionals de la política local.

Som Gramenet afirma que en el ple municipal en el qual es van decidir els nomenaments va votar en contra. Ho va fer per entendre que cal donar més força a la funció pública, al funcionariat i als treballadors municipals. Si les funcions que fa un càrrec de confiança fossin necessàries i no es poguessin cobrir amb el personal funcionarial, s’hauria de procedir a obrir un procés de contractació mitjançant concursos transparents. Caldria delegar funcions i reforçar el personal funcionarial o bé obrir nous processos de contractació.

El grup municipal opositor afirma també que: pràctiques com aquestes exemplifiquen la precarietat en la que es troba part de la plantilla de l’ajuntament, gran part de les quals estan com a personal laboral no funcionari i amb cert status de temporalitat.

En remodelar l’equip de direcció, el govern de Santa Coloma ha apel·lat als currículums dels escollits per avalar la seva «vàlua i experiència».

l’Executiu local ha manifestat que s’estudia la denúncia per defensar que les contractacions van ser correctes. En aquest sentit sosté que respecten la Llei de Bases de Règim Local i la llei municipal catalana.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*