La USOC creu que la reducció de l’atur al febrer és un miratge que emmascara treball precari amb baixos salaris

L'organització sindical reivindica un pla d'estímul econòmic i per l'ocupació en l'àmbit nacional dotat econòmicament amb l'1,5% del PIB

Redacció
 
 
 

El sindicat USOC , en la seva valoració de les dades de l’atur registrat el febrer passat considera que, tot i que les dades podrien semblar positives, amb un nombre total de desocupats de 510.237 persones, cosa que mostra un descens de 7.843 persones, “l’ocupació s’està alentint i precaritzant cada c op més”, afirma.

Pel que fa a l’afiliació a la Seguretat Social, s’ha produït, afirma el sindica, un augment d’ocupats de 22.134. Es tracta, però, d’una pujada menys marcada que la que es va produir al febrer de 2015. Tot plegat “ens porta a confirmar l’alentiment de l’ocupació”, asseguren en la seva valoració.

“Una vegada més, són les dones i els joves menors de 25 anys sense feina, els col·lectius que més han patit la desocupació durant aquest mes”, apunta Maria Recuero secretària general d’USOC.

A més, el sindicat observa amb preocupació com la precarització de l’ocupació avança al febrer. Malgrat el lleuger increment del nombre de contractes indefinits, que suposen el 14% del total de contractes, els contractes temporals a temps parcial s’incrementen i arriben al 30,68%. Segons aquestes dades, se segueix apostant per la creació d’una ocupació precària i inestable.

“Des de las USOC continuem reclamant a les diverses administracions, sigui quin sigui, que aposti per defensar el treball com a dret fonamental de tots i posi en marxa, de manera urgent, polítiques de creixement generadores d’activitat econòmica i de creació d’ocupació estable i de qualitat com única sortida a la greu situació que viu el mercat de treball al nostre país”. Per aquest motiu, el sindicat , reclama l’aplicació d’un pla d’estímul econòmic i per l’ocupació en l’àmbit nacional dotat econòmicament amb l’1,5% del PIB nacional i la configuració d’un pla estratègic per a la indústria.

“Un model sustentat en contractes escombraries, que bonifica la precarietat i la tendència cap al treball de baixa qualitat, torna a deixar als treballadors i les treballadores del nostre país molt exposats a qualsevol vaivé econòmic. Aquest no és el camí”, argumenta Recuero.

 


Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*