UGT mostra la seva preocupació pels 201 treballadors de Bacardí no afectats per l’ERO

El sindicat s'oposa frontalment a l'acomiadament de 82 treballadors que operen a les plantes d'embotellament de Mollet

Redacció
 
 
 

Primera reunió del període de consultes entre la direcció de Bacardí España i els sindicats, després que l’empresa va anunciar la setmana passada el tancament de les instal·lacions productives i d’embotellament del seu centre de Mollet (Vallès Oriental) i la seva intenció traslladar la producció a Itàlia. Aquest tancament de la part productiva suposa l’acomiadament de 82 treballadors i treballadores, segons el sindicat UGT de Catalunya.

L’empresa, en la reunió, ha adduït causes organitzatives i productives, però els sindicats hem rebutjat el tancament i l’ERO perquè consideren que la mesura no està justificada en la documentació presentada, ja que la direcció de Bacardí només ha mostrat comparatives de la planta de Mollet amb la planta d’Itàlia, però no amb la d’Alemanya i França. El sindicat UGT recorda, un cop més, que mesures com l’expedient són possibles gràcies a la reforma laboral del PP i de CiU, ja que abans de la reforma, la decisió empresarial precisaria l’autorització de l’administració.

A més, els representants de la UGT de Catalunya han expressat en la trobada la preocupació pels 201 treballadors de Bacardí restants, que operen en serveis d’oficines i màrqueting, entre altres, perquè l’empresa no planteja cap pla que faci viable el futur del centre de treball.

Els sindicats proposaran en una assemblea divendres 19 de febrer, l’inici de manifestacions i altres mobilitzacions en defensa dels llocs de treball.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*