Decreten serveis mínims del 50% en hora punta per a la vaga de Metro del 22 i 24 de febrer

Les aturades no coincideixen amb les que han plantejat els treballadors d'Autobusos, que pararan el 23 i el 25 de febrer

Redacció
 
 
 
Aglomeracions d'usuaris durant la vaga del metro de Barcelona

Aglomeracions d’usuaris durant la vaga del metro de Barcelona

Els serveis mínims de la vaga de metro de dimarts vinent, dia 22 de febrer seran d’un 50%, és a dir d’un de cada dos trens en les hores de més transit, entre les 6,30 i les 9,30 del matí i entre les 16,00 i les 20 hores a la tarda. En la resta de franges horàries els combois circularan al 30% de la seva freqüència habitual, segons ha dictaminat el departament de Treball afers socials i Famílies.

La vaga, que s’ha convocat pels dies 22 i 24 ha estat confirmada molt majoritàriament per les assemblees de treballadors de ferrocarrils metropolitans. Els empleats del metro no han considerat l’única oferta feta per la companyia en la darrera reunió mantinguda amb el comitè de vaga.

Els negociadors han plantejat  que d’una plantilla de 3.200 empleats hi ha uns 600 que tindrien condicions temporals o precàries. Sobre aquest punt la darrera proposta empresarial ha estat regularitzar en un termini de fins a quatre anys un total de 250 treballadors, cosa que no ha satisfet els representants dels treballadors.

L’apartat salarial tampoc satisfà els empleats del Metro. Aquí, afirmen, l’empresa només ofereix una pujada de l’1% per a 2016 sense comprometre’s a més llarg termini. Els negociadors laborals reclamen trencar amb decisió la congelació salarial que afirmen que fa quatre anys que dura.

Les vagues del Metro coincidiran, si no hi ha cap novetat de darrera hora amb la convocada per set organitzacions d’Autobusos de Barcelona. Aquest col·lectiu, que afirma ser majoritari entre els conductors, ha estat fent vaga durant dues hores cada torn des de dilluns 15 i fins a demà 19 de febrer. Però, les assemblees de treballadors d’autobusos també van decidir que la vaga s’apliaria als dies 23 i 25 de febrer, cosa que produiria els conseqüents problemes de mobilitat a la ciutat, però que en no coincidir exactament amb la vaga del Metro, podria fer que els serveis mínims fossin més atenuats que si les dues protestes s’haguessin fet de manera simultània. Recordar, d’altra banda, que una part dels sindicats d’Autobusos: CCOO, UGT i SIT han firmat un preacord amb l’empresa i no convoquen lògicament la mobilització.

 

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*