Preacord a Ferrocarrils de la Generalitat que desconvoca les vagues previstes pel MWC

El pacte assolit per l'empresa pública de la Generalitat posa el focus en la negociació que duen a terme la direcció de Metro de Barcelona i els sindicats

Redacció
 
 
 
Un comboi de ferrocarrils de la Generalitat

Un comboi de ferrocarrils de la Generalitat

Un preacord aconseguit entre la direcció de Ferrocarrils de Catalunya i el comitè d’empresa, on hi ha majoria clara de la UGT de Catalunya i de Comissions Obreres permet la desconvocatoria de la vaga que s’havia previst per coincidir amb el Mobile Word Congress, segons ha informat la Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO.

El contingut del preacord encara no es coneix perquè els negociadors han estat reunits fins a altes hores de la matinada. El que si se sap és que inclou un increment de salari “contingut” segons les fonts consultades, i també el compromís que a partir de 2016 es negociarà un conveni col·lectiu de caràcter plurianual, cosa que feia molt temps que reclamaven els sindicats.

Els sindicats de Ferrocarrils de la Generalitat es van sumar dijous passat, dia 11, a la convocatòria d’aturades parcials durant la celebració del Congrés de Mòbils, que tindrà lloc del 22 al 25 de febrer.

Les aturades s’havien demanat coincidint amb l’hora punta dels dies en què s’ha de celebrar a Barcelona el congrés dels mòbils.

El sindicat ha assegurat que s’ha arribat a una entesa per superar la situació de bloqueig que afectava a la negociació del conveni col·lectiu. No obstant, la decisió haurà de ratificar-se en les assemblees d’aquest dimarts, ha informat el sindicat en un comunicat.

L’acord -que evitaria la vaga prevista durant la celebració del MWC- se signaria aquest dimecres a la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat.

El precord se suma a l’obtingut amb els sindicats que tenen majoria al comitè d’empresa d’Autobusos de Barcelona. Si aquest pacte es ratificat per la plantilla es desactivaria un altre focus de tensió social que conflueix amb la celebració del congrés dels mòbils. Cal remarcar que una part de la plantilla, representada per set sindicats manté la vaga parcial cada dia fins divendres vinent i també ha presentat preavís per fer aturades els dies 23 i 25 de febrer.

Tornant FGC l’acord obtingut posa ara el focus en les negociacions que es mantenen en la vaga del metro que avui dimarts reprèn els contactes. Recordar que Ferrocarrils de la Generalitat depèn del govern autonòmic i Metro de Barcelona té com a caps polítics els maxims responsables de l’Ajuntament de la ciutat. L’alcaldessa Ada Colau va arribar a dir que no negociaria sota pressió de vaga, declaració que posteriorment va rectificar. Els treballadors de Metro reclamen que es trenqui la congelació salarial dels últims anys, que hi hagi més estabilitat a la feina, fent marxa enrere de la contractació precària i, finalment reclamen transparència en relació amb els alts càrrecs i els seus sous, que no figuren en el conveni d’empresa.

 

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*