Amplien als dies 23 i 25 de febrer la vaga convocada a Autobusos el 15 i el 19 del mateix mes

La convocatòria la fan els sindicats que van protagonitzar una primera aturada el 3 de febrer i que no subscriuen el preacord entre la direcció de TMB i CCOO, UGT i SIT

Redacció
 
 
 
Una instantània de l'assemblea de vaguistes d'autobusos a les cotxeres de Sants, Patrícia Álvarez

Una instantània de l’assemblea de vaguistes d’autobusos a les cotxeres de Sants, Foto: Patrícia Álvarez

El comitè de vaga d’Autobusos de Barcelona, ha decidit mantenir la convocatòria de vaga del 15 al 19 de febrer i afegir dues noves jornades amb aturades de dues hores per torn els dies 23 i 25 de febrer, coincidint amb la celebració del Mobile World Congress (MWC), que tindrà lloc del 22 al 25 del mateix mes a Barcelona.

A Autobusos de Barcelona es dóna una situació perculiar, mentre la direcció i tres sindicats: CCOO, UGT i SIT han arribat a un preacord que ha de ser ratificat. Els sindicats i treballadors de la resta d’organitzacions amb representació al comitè:  CGT, ACTUB, COS, CNT, Bescanvi Sindical USOC i PSA van fer una primera vaga parcial i són els que convoquen aquesta segona tongada de mobilitzacions.

Aquesta decisió respon a la negativa de la Direcció de TMB a negociar la plataforma reivindicativa aprovada per l’assemblea de la plantilla d’Autobusos de la setmana passada, celebrada mentre es realitzava la vaga, on van participar prop de 900 treballadors i treballadores.

Els sindicats convocants centren la mobilització com una mostra d’oposició clara contra “privatització del transport públic”, especialment després de l’anunci del govern d’Ada Colau d’unir els tramvies per la Diagonal.

En relació amb la negociació del conveni, les reivindicacions són tres: el final de la contractació parcial i temporal i l’establiment de sistemes de descans igualitaris, un augment salarial de l’1,5% i que “la direcció de l’empresa deixi d’intervenir en l’acció sindical”.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*