Colau renova fins al 31 de juliol el contracte de les telecomunicacions de Barcelona amb Telefónica

L'ara alcaldessa va donar suport al manifest de les escales que criticava les condicions laborals de les empreses que subcontractades per la multinacional espanyola

Redacció
 
 
 
Candidats i dirigents polítics en l'acte de firma del comopromís de les Escales

Candidats i dirigents polítics en l’acte de firma del comopromís de les Escales

L’equip de Govern de l’Ajuntament de Barcelona, presidit de Ada Colau, ha renovat el contracte que l’Ajuntament tenia amb Telefónica. El pacte implica que la multinacional espanyola seguirà encarregant-se de les comunicacions telefòniques del consistori i de les seves empreses fins a juliol de 2016, segons destaca el diari El Mundo.

El contracte firmat està valorat en 3,2 milions. Cal recordar que just després de les eleccions municipals, l’alcalde en funcions, Xavier Trias va intentar firmar un contracte amb la mateixa empresa, pel mateix valor i amb la mateixa durada, però l alcaldessa in pectore,  Ada Colau, va exigir que no es firmés cap contracte d’aquest tipus aprofitant el període d’entre les eleccions i la presa de possessió del nou màxim responsable municipal. Trias va acatar i no es va signar l’acord. En aquell temps es va interpretar aquest fet com un acte de solidaritat amb els vaguistes de les empreses concessionàries de Telefónica.

Però, uns mesos més tard l’alcaldessa ha firmat l’acord per la mateixa quantitat i la mateixa durada, és a dir, fins al 31 de juliol. Cal recordar al mes de juliol passat, just quan Barcelona en comú arribà a la Casas de la Vila, es va prorrogar per sis mesos el pacte amb Telefónica. Llavors es va fixar la quantitat en 1,6 milions. Ara la firma de l’acord  fins a juliol té el mateix preu: 1,6 milions, en total, els 3,2 milions que tenia el contracte que no es va autoritzar a Xavier Trias.

En el denominat Acord de les Escales, celebrat el 19 de maig de 2015, candidats a l’alcaldia per diverses llistes d’esquerres, entre ells Ada Colau, van subscriure un manifest en què es criticaven “les condicions laborals i successives subcontractacions a les quals es veu sotmès el personal d’aquestes empreses són esclavitzats, d’extrema precarietat i, sovint, invisibles i en contínua degradació. És el cas –entre d’altres- de Movistar, les seves filials, contractes i subcontractes”. En l’acte la intervenció de Colau va anar en la línia de criticar la política de l’actual alcalde de Barcelona -llavors encara era Trias-, d’externalitzar serveis fins i tot comprometen milions d’euros en les operacions just abans de la campanya electoral o fins i tot durant aquest període.

Vinculacions personals

Consultats els representants del comitè de vaga -encara no s’ha desconvocat- de les empreses subcontractades per Telefónica, s’han estimat més no opinar. La seva tasca actual és organitzar el Correscales, amb el que volen recollir diners per crear una caixa de resistència per futurs conflictes laborals.

Es dóna el cas que una de les persones que ha col·laborat des del primer dia amb els vaguistes de les empreses subcontractades per Movistar és Josep Bel, dirigent del sindicat Comissions de Base. Aquest activista és també militant de Proces Constituent i va ocupar el tretzè lloc en la candidatura d’Ada Colau. La llista de Guanyem Barcelona en Comú va obtenir 12 regidors.

 

 

 

 

 

 

 

 

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. I si el Mobile World Congress deixa Barcelona? ⋆ Revista Inexperts

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*