Nou clatellot a la Generalitat: el Suprem anul·la la retallada del 5% de la paga extra de 2012 als treballadors de CIRE

La sentència, dictada a instàncies de la UGT de Catalunya, crea doctrina en favor de les demandes plantejades fins ara per 30.000 treballadors públics catalans

Redacció
 
 
 
Els funcionaris concentrats a la plaça de Sant Jaume durant la protesta

Els funcionaris concentrats a la plaça de Sant Jaume durant la protesta

El Tribunal Suprem ha declarat nul·la la supressió de la part meritada de la paga extra del 2012 i reitera la il·legalitat de la posterior aplicació de la reducció 5% continguda en l’acord de Govern, per als treballadors de l’empresa pública Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), societat que depèn del Departament de Justícia. Aquesta societat dóna feina a més d’un centenar de treballadors i treballadores. El veredicte ratifica la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i dóna la raó als serveis jurídics de la FSP-UGT de Catalunya, que han dut aquests casos.

Amb aquesta sentència, els tribunals –en totes les seves instàncies- ratifiquen l’argumentació dels serveis jurídics del sindicat, que argumenten la il·legalitat de la retallada del 5% efectuada per la Generalitat. Així mateix, aquesta sentència fixa doctrina a favor de la resta de demandes plantejades per la UGT de Catalunya en aquest sentit: 9 conflictes col·lectius d’empreses públiques i un altre per a la totalitat del personal laboral de la Generalitat de Catalunya; en total, uns 30.000 treballadors públics afectats.

Aquesta sentència reconeix la il·legalitat d’aquesta mesura i ratifica l’exigència plantejada a les meses de negociació per part del nostre sindicat perquè el govern derogui l’acord que suposa la reducció del 5% de la paga extra.

En aquest enllaç podeu trobar la sentència recentment dictada.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*