USOC afirma que l’atur de llarga durada, la desocupació juvenil i la temporalitat llastren el mercat de treball

El sindicat assenyala que l'any 2015 es va crear gairebé el doble de treball temporal que de feina indefinida

Redacció
 
 
 

La Unió Sindical Obrera de Catalunya considera que el mercat de treball a Catalunya “ha de fer front a greus desafiaments com l’atur de llarga durada, l’alta desocupació juvenil i l’alta temporalitat”. Els tres elements caracteritzen les noves ocupacions.

L’Enquesta de Població Activa corresponent al quart trimestre de 2015 ofereix dades encoratjadores, a Catalunya com el descens del nombre d’aturats fins a 87.900 persones o l’increment en 53.800 del nombre d’ocupats. En 2015, ha baixat la desocupació en 87.900 persones, situant la taxa d’atur en el 17,73%.
“Tenint en compte que partíem d’una situació molt crítica, amb grans pèrdues d’ocupació, és de celebrar aquesta lleu millora. No obstant això, les dades deixen de ser tan encoratjadors quan el nombre d’ocupats en 2015 ha crescut només en 53.000 persones, demostrant que l’ocupació no creix al mateix ritme que ho fa el descens de la desocupació”, apunta Maria Recuero secretària general de USOC.

Des de USOC es posa el focus en el fet que la població activa s’ha reduït en els últims quatre anys, cosa que influeix i molt en el descens de la desocupació. Això passa perquè hi ha persones que deixen el país o per altres que abandonen la cerca d’ocupació.

A més, USOC afirma que l’Acord per l’Ocupació, subscrit per CCOO, UGT i patrons, no ajuda en gens a avançar en direcció correcta, fent que en molts casos les pujades salarials (de fins al 1%) en nòmines petites siguin imperceptibles.

Finalment, des de USOC s’afirma que “l’alta temporalitat és un greu problema i una trava per aconseguir una recuperació real de l’ocupació. La creació d’ocupació temporal gairebé duplica a l’ocupació indefinida que s’ha creat en 2015, malgrat les bonificacions a aquest tipus de contractació”.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*