Aqua Diagonal Wellness Centre del Princesa Sofia tanca i fa fora 33 operaris

L'ajuntament argumenta que el tancament es deu al fet que l'empresa responsable del centre no ha presentat la documentació precisa per obrir-lo, tot i estar en marxa des de l'any 2011

Tomeu Ferrer
 
 
 
Imatge de l'interior de l'establiment de wellness

Imatge de l’interior de l’establiment de wellness

La societat Aqua Diagonal Wellness Centre de l’Hotel Princesa Sofia ha comunicat als seus 33 treballadors i treballadores el seu tancament i, per tant, l’acomiadament de tota la plantilla, segons ha explicat la sectorial d’Hostaleria i Turisme de la UGT de Catalunya en un comunicat.

L’acomiadament als treballadors i treballadores del centre ha estat comunicada aquest dimecres per l’empresa amb una carta on s’afirma que s’ha pres la decisió davant la impossibilitat de mantenir oberta l’entitat, tot vinculat amb una inspecció realitzada per l’Ajuntament de Barcelona.

Fonts sindicals consultades per Diari del Treball, després de manifestar que no han tingut accés a la comunicació, expliquen que el problema causant del tancament es relaciona amb el resultat d’una inspecció municipal al centre recreatiu. “No he tingut accés directament a la nota, però pel que m’ha arribat el problema té relació amb els accessos del centre “. Segons aquestes primeres impressions l’empresa hauria rebut, fruit de la inspecció, uns requeriments per realitzar obres a les instal·lacions, que haurien fet inviable la rendibilitat de l’empresa.

Aquest mitjà s’ha posat en contacte amb l’Ajuntament de Barcelona interessant-se per aquest cas. La resposta ha estat contundent. Segons l’explicació oficials, l’empresa responsable de la instal·lació va obrir l’any 2011, però no va presentar la documentació que s0’exigeix per exercir la seva activitat. El mecanisme que es fa servir en aquests casos és, un cop presentada la petició es fa una comprovació i si tot està en regla s’obté el permís. L’obertura del centre es va fer, afirmen, l’1 d’abril de 2011. Des d’aquell moment s’ha requerit des del districte que es presentin els documents, sense obtenir cap resposta. Aixo ha fet que as més de requeriments s’hagin obert expedients i imposat multes. A la fi, el 22 de desembre passat es va avisar que es precintaria l’establiment si no es demanava el permís. Tanmateix, afirmen des de la Casa de la Vila, l’ordre de tancament està datada el 16 de febrer. Per tant, encara hi hauria temps, si hi ha voluntat, de legalitzar la situació, encara tindrien temps.

Vice president del Barça

Aqua Diagonal Wellness Centre està situat en un edifici annex a l’Hotel Princesa Sofia, tot i que es tracta de dues empreses diferents. Fonts sindicals han comentat que les dues companyies formen part del mateix grup, la cadena Expo Hotels, que gestiona actualment Jordi Mestre, vicepresident esportiu del Futbol Club Barcelona.

Fonts acostades als treballadors han explicat que en l’establiment la plantilla era nombrosa perquè donava servei d’una banda als viatgers que s’hostatgen a l’hotel i de l’altra tenien un nombre important de socis del club. Precisament l’empresa hauria avisat del tancament del centre als socis, ja que els va dir que no els renovava l’abonament.

Donat el caràcter de luxe de la instal·lació entre els treballadors hi ha des de massatgistes a salvavides i especialistes en la cura del cos.

 

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*