La Comissió Europea dóna llum verda al Programa Operatiu d’Ocupació per a Espanya

La dotació econòmica supera els 3000 milions i afectarà a més d'un milió de persones

Redacció
 
 
 
Edifici de la Comissió a Brussel·les

Edifici de la Comissió a Brussel·les

La Comissió Europa (CE) ha aprovat el Programa Operatiu espanyol d’Ocupació, Formació i Educació, que té una dotació de més de 3.000 milions, segons el Ministeri d’Ocupació. A més, s’han aprovat el Programa Operatiu d’Assistència Tècnica i els programes operatius regionals d’Andalusia, Aragó, Balears, Canàries, Castella-la Manxa, Catalunya, Extremadura, Madrid i País Valencià. En total, la Comissió a invertirà 8.533.000 d’euros procedents del Fons Social Europeu i de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil per millorar l’ocupació, l’educació, la formació i la inclusió social.

De la quantitat esmentada, poc més de 5.310 milions d’euros corresponen als programes operatius de l’Administració General de l’Estat (AGE) concretament del Programa Operatiu d’Ocupació, Formació i Educació, d’Ocupació Juvenil, d’Inclusió Social i de l’Economia Social i d’Assistència Técnica–, mentre que una mica més de 3.222 milions corresponen als programes corresponents a les comunitats autònomes.

Amb el Programa Operatiu d’Ocupació, Formació i Educació i amb els programes operatius regionals es pretén reduir les dificultats dels grups vulnerables a per aconseguir ocupar-se i augmentar l’ocupació i la qualitat dels llocs de treball i eliminar els factors de desigualtat entre homes i dones.

Igualment, amb aquest programa es persegueix reduir el risc de pobresa, millorar l’educació i la formació i reduir l’abandonament prematur dels estudis.

Les previsions del ministeri són que més d’un milió de persones participin en projectes finançats per aquest programa en relació amb l’ocupació, com són els incentius a la contractació indefinida, l’orientació en la recerca de treball, la promoció de l’emprenedoria o la formació professional dual.

Els projectes en l’àmbit de l’educació es dirigeixen a més de 500.000 persones i inclouen l’augment de l’oferta de formació professional o la lluita contra l’abandonament prematur dels estudis.

A més, unes 100.000 persones participaran en projectes relacionats amb la inclusió social i la reducció del risc de pobresa, incloent itineraris integrats per a la inclusió social.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*