L’Hospital de Bellvitge diu que el dia 24 els contractats eventuals cobraran com la resta de la plantilla

La secció de CCOO del centre hospitalari es congratula que després de diverses gestions tots els treballadors cobrin la mesada el dia habitual

Tomeu Ferrer
 
 
 
Imatge de l'hospital de Bellvitge

Imatge de l’hospital de Bellvitge

Els treballadors de l’Hospital de Bellvitge que per una errada administrativa no havien cobrat la nòmina corresponent al mes de desembre rebran els diners el dia 24, segons ha admès en un comunicat la direcció del centre universitari. “Com us vam informar la setmana passada, aquesta situació s’ha produït perquè el calendari per introduir nomenaments el mes de desembre s’escurça cada any a tots els hospitals i centres de l’Institut Català de la Salut“, assegura, l’entitat.

En concret, la nota assegura també que “en avançar les dates de signatura dels contractes, aquells professionals eventuals que van firmar fora de termini inicialment havien quedat fora de la nòmina del mes.

Al seu torn, la federació de sanitat de CCOO de Catalunya ha manifestat que com a conseqüència de les gestions realitzades davant la direcció de l’Institut Català de la Salut, (ICS), aquest organisme “ha comunicat que els companys i companyes eventuals afectats cobraran la nòmina de desembre aquest mes quan correspon, com la resta de professionals”.

El cas va saltar a la llum pública quan un grup de treballadors, que totes les fonts consideren que no superen la cinquantena, es va assabentar que no cobraria el mes de desembre perquè l’ICS, a instàncies del departament d’Economia, havia avançat uns dies el tancament dels contractes i les nòmines. Els empleats formen part en la seva totalitat d’un col·lectiu de treballadors eventuals que, mes a mes, són contractats. Els operaris en la seva majoria fan el torn de nit, segons fonts sindicals.

SATSE fa arribar la primera queixa

En el moment en què va transcendir el problema, un nombrós grup de treballadors i professionals es disposaven a manifestar, com és habitual a Bellvitge, la seva queixa pel funcionament del complex hospitalari. Aquell mateix dia, el president de la junta i membre del sindicat SATSE, Ramon Montoya, es va entrevistar amb la direcció del centre per fer-los arribar el malestar dels representants dels treballadors per la situació anòmala pel que fa al cobrament d’una part dels treballadors.

Poc temps després i aprofitant una reunió de la mesa de direcció de l’ICS, els representants sindicals en aquest organisme van demanar a l’autoritat sanitària, un esforç per què els treballadors afectats per l’errada poguessin rebre si no tot el que se’ls devia, almenys una bestreta. Finalment les gestions han arribat a bon port i els treballadors cobraran abans de finalitzar aquest mes.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*