Una errada deixa sense nòmina de desembre desenes de contractats a Bellvitge

Economia va avançar uns dies el tancament dels pagaments als empleats que es contracten cada mes des de fa almenys cinc anys

Redacció
 
 
 
L'hospital de Bellvitge és escenari de protestes en favor de la sanitat pública FOTO: Sandra Lázaro34_15

L’hospital de Bellvitge és escenari de protestes en favor de la sanitat pública FOTO: Sandra Lázaro

Episodi de tensió a l’Hospital de Bellvitge. La causa aquest cop ha estat que una xifra no concretada, entre 50 i 100 treballadors eventuals, que són contractats de mes en mes, no han cobrat la nòmina de desembre.

Els treballadors, convocats per la Junta de personal del centre, s’han concentrat, com és habitual cada mes, però aquest cop, segons Ramon Montoya, president de la junta i membre del sindicat SATSE, el motiu ha estat la falta de cobrament dels treballadors.

Segons expliquen els representants dels treballadors, l’impagament ha afectat a part del col·lectiu que des de fa anys és contractat cada mes al centre. Aquest grup suma al centre més de 500 operaris de totes les categories, des de metges, infermeres i infermeres, cel·ladors i administratius.

Segons han explicat fonts de la direcció del centre als representants sindicals, el problema s’ha produït perquè el departament d’Economia ha canviat el mecanisme de pagament, que habitualment es feia el 5 de cada mes. En aquest sentit, el tancament de les nòmines es va fer el dia 2. En aquest sentit afirma que es va avisar els afectats, però per un motiu o altre, molts d’ells no n’han tingut constància, perquè la comunicació es va fer per correu electrònic.

Davant la situació actual la direcció del centre ha comunicat als responsables sindicals que els que no van firmar el contracte abans del 2 de desembre no podran cobrar fins a finals de gener.

La situació que s’ha donat ara és excepcional, tot i que segons la junta de personal és normal que hi hagi operaris dels quals es contracten de mes en mes que estiguin treballant alguns dies sense que el seu contracte hagi estat formalitzat.

Els representants sindicals de l’hospital de Bellvitge seguiran pressionant per aconseguir que els seus companys cobrin abans de gener de 2016 perquè consideren que si hi ha hagut una errada, no és dels empleats. Tanmateix, altres fonts es plantegen si realment s’ha produït una equivocació o si simplement s’ha produït un ajornament de pagament fruit de la situació que pateixen les arques autonòmiques.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*