Els afiliats a CCOO donen llum verda a l’AIC que es firma aquest divendres

L'aprovació sorgeix d'una consulta presencial i telemàtica oberta a tots els membres del sindicat previ un període de debat

Tomeu Ferrer
 
 
 
Barcelona 28/11/2011 Economia Presentacio del 3er AIC Catalunya. Artur Mas i Foment. CCOO y UGT,al salo Sant Jordi de la Generalitat. En la mesa Mena, Gay de Montella ( Foment), A.Mas, J.C. Gallego y J.M.Alvarez. Foto de RICARD CUGAT

Presentacio del 3er AIC Catalunya. Artur Mas i Foment. CCOO i UGT,al saló Sant Jordi de la Generalitat.A la mesa, Mena, Gay de Montella ( Foment), A.Mas, J.C. Gallego y J.M.Alvarez. Foto de RICARD CUGAT

Un total de 11.300 persones afiliades a CCOO de Catalunya han aprovat en una consulta expressa el contingut de l’Acord Interprofessional de Catalunya (AIC) que es firmarà divendres amb l’altre sindicat majoritari, UGT i les patronals, Foment, Pimec i Fepime.

L’acord pretén desenvolupar el marc català de relacions sociolaborals, potenciant l’articulació de la negociació col·lectiva a Catalunya, i impulsar instruments i iniciatives per a una millor regulació de les relacions laborals mitjançant la negociació i el pacte, segons informa CCOO.

Segons han expressat repetidament diversos dirigents catalans de CCOO, el gran objectiu de l’AIC és disposar d’un instrument per fer front a la reforma laboral, en especial, combatre els intents d’afeblir la negociació col·lectiva, evitant el bloqueig i la pèrdua de vigència dels convenis,. També es vol introduir límits a la unilateralitat que la reforma laboral atorga als empresaris en determinats aspectes, en especial inaplicacions, flexibilitat i lliure disponibilitat. El 2015 la negociació col·lectiva a Catalunya afectarà 167 convenis sectorials que regulen les condicions laborals de més d’un milió de treballadors i treballadores.

La consulta per esbrinar si s’aprovava o no l’acord s’ha fet a partir d’un procés de debat i consulta interna. S’han realitzat assemblees d’afiliats i afiliades i també, per primer cop s’ha obert també un procés de consulta “on line” i s’ha creat una bústia oberta per a resoldre dubtes i recollir propostes i suggeriments. En aquest procés han participat 11.300 persones de les quals 4.562 ho han fet de forma telemàtica. Els resultats globals de la consulta han validat per una gran majoria  (80% a favor, un 7% en contra i un 13% d’abstencions) la signatura de l’acord.

El sindicat puntualitza que l’AIC per la banda de les organitzacions obreres el firmen les que tenen més representativitat. Aquesta procedeix del resultat de les eleccions sindicals.

TOTAL DELEGATS/ES CCOO UGT USOC CGT I-CSC CSIF ALTRES
49.617

100%

20.570 41,46% 19.571 39,44% 2.348 4,73% 1.254 2,53% 239 0,48% 516 1,04% Agrupa sindicats d’àmbit d’empresa i sector

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*