Per a la USOC l’AIC és un acord innecessari i que no aporta res de nou a la negociació col·lectiva a catalunya

Per a la USOC aquests acords no aporten res positiu i seguirem defensant en les meses dels convenis sectorials i d'empresa les nostres propostes

Maria Recuero
 
 
 

El pròxim dia 27 de novembre està previst signar l’Acord Interprofessional de Catalunya 2015-2017, per part dels sindicats CCOO i UGT i de les patronals Foment de Treball Nacional i FEPIME, davant aquesta firma la USOC tercer sindicat en representació de Catalunya fa la valoració següent:

Aquesta negociació s’ha realitzat amb total opacitat i falta d’informació per part dels negociadors.

És un acord privat sense cap valor jurídic que vol influir i condicionar la negociació col·lectiva a Catalunya.

Respon a una visió patrimonial de la negociació col·lectiva per part dels signants que no són exclusius interlocutors de l’univers de negociadors dels convenis col·lectius en què participen més sindicats i més patronals, que ni tan sols se’ls ha convidat a participar en aquesta negociació. Amb l’acord, volen controlar tota negociació col·lectiva que es realitzi a Catalunya, i intentar excloure altres sindicats i patronals representatius que negocien convenis sectorials i d’empresa.

Considerem que els sindicats signants han efectuat moltes concessions per arribar a un acord en matèria: salarial, ultra activitat dels convenis, flexibilitat, absentisme; que en res afavoreix la posició en les taules negociadores de la representació dels treballadors en rebaixar la posició a concessions que dificultaran assolir bons convenis en el futur.

S’ha acceptat per part sindical el discurs empresarial en aquestes matèries, en canvi els mecanismes de regulació queden pendents a una negociació posterior en els convenis, en conseqüència és un acord descompensat a favor de discurs empresarial.

La USOC, considera que aquest acord pretén reforçar en realitat el bi-sindicalisme, i és un intent de controlar la negociació col·lectiva davant la pèrdua de representació i d’influència per part d’aquests sindicats, i a més no afegeix cap millora per als interessos dels treballadors en la negociació dels convenis col·lectius.

En definitiva per a la USOC aquests acords no aporten res positiu i seguirem defensant en les meses dels convenis sectorials i d’empresa les nostres propostes sense tenir en compte aquests acords que en res ens obliguen.

Maria Recuero
Sobre Maria Recuero

Maria Recuero és secretària general de la Unió Sindical Obrera de Catalunya (USOC) Contacte: Página web | Twitter | Més articles

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*